Of het nu op het toilet of in een zwembad is, het kan gebeuren dat iemand zijn Samsung Galaxy S7 Edge in het water laat vallen. Het is echter niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij het noodzakelijkerwijs begeven heeft. Het is echt haalbaar een Samsung Galaxy S7 Edge die in het water is gevallen te redden. En daarom is het cruciaal om bepaalde stappen te volgen. Men kan vaak ongeschikte reflexen hebben wat schadelijk kan zijn voor de Samsung Galaxy S7 Edge. Als eerste laten we de stappen zien die je zou moeten volgen nadat de Samsung Galaxy S7 Edge in het water is gevallen. Ten tweede wat je moet vermijden.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doensamsung-galaxy-s7-edge

Stappen die je moet volgen als je Samsung Galaxy S7 Edge in het water is gevallen

Als je je Samsung Galaxy S7 Edge in goede staat wilt recupereren, adviseren wij je de volgende stappen te volgen.

Probeer de Samsung Galaxy S7 Edge niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Als allereerste wat je zeker moet doen als de Samsung Galaxy S7 Edge in het water is gevallen, is meteen de telefoon uit te schakelen. Want het kan zijn dat hij het nog doet, zet hem toch onmiddelijk uit zonder enig andere manipulatie. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan toch niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Samsung Galaxy S7 Edge het nog doet en nat is, kan je kortsluiting krijgen en dat kan al gauw het einde van je toestel betekenen.

Verwijder de losse onderdelen

Zodra je de Samsung Galaxy S7 Edge uit het water hebt gepakt en uitgeschakeld hebt, moet je hem zoveel mogelijk uit elkaar halen. Dit wil zeggen dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij zal moeten verwijderen als dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en ga verder met de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Samsung Galaxy S7 Edge zit

Met een rietje moet je het water uit je Samsung Galaxy S7 Edge zuigen. Hiervoor plaats je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Samsung Galaxy S7 Edge en dan maar zuigen. Als je denkt dat je al het water uit je Samsung Galaxy S7 Edge hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Samsung Galaxy S7 Edge drogen

Nu de vierde stap hoe je de Samsung Galaxy S7 Edge kan drogen. Hiervoor adviseren we je de telefoon enkele uren voor een ventilator te zetten. Vermijd het gebruik van technieken die de telefoon kunnen opwarmen, waardoor deze beschadigd kan worden. Zodra je de telefoon zo goed als mogelijk hebt gedroogd , raden we je aan om de Samsung Galaxy S7 Edge 24 of 48 uur in rijst te leggen. De rijst neemt het laatste vocht op dat in de Samsung Galaxy S7 Edge achterblijft.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Samsung Galaxy S7 Edge aan

Wanneer je de vorige stappen goed hebt gevolgd, moet je Samsung Galaxy S7 Edge droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Samsung Galaxy S7 Edge aan te zetten. Als hij niet herstart, stellen we je voor nog een paar dagen geduld te hebben of de Samsung Galaxy S7 Edge langs een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Samsung Galaxy S7 Edge IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn sommige handelingen die je zeker niet moet doen als je Samsung Galaxy S7 Edge in het water is gevallen. Bijvoorbeeld dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Dit kan de Samsung Galaxy S7 Edge kapotmaken. Het is ook sterk afgeraden een warmtebron te gebruiken om de Samsung Galaxy S7 Edge te drogen. Aangezien methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en zodoende kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte moet je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan de Samsung Galaxy S7 Edge beschadigen.