Het kan gebeuren als je de camera op jouw Samsung Galaxy S6 start dat er een foutmelding wordt weergegeven. En als de camera van je Samsung Galaxy S6 niet meer werkt, kun je helaas geen foto’s meer maken! Om dit probleem te arrangeren, hebben we besloten de onderstaande stappen te beschrijven zodat de camera van je Samsung Galaxy S6 opnieuw werkt.

We zullen dus bekijken wat je moet doen als de camera-app op jouw Samsung Galaxy S6 één van de hieronderstaande foutmeldingen aanmeldt:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-samsung-galaxy-s6

Wat te doen als de camera van jouw Samsung Galaxy S6 niet meer werkt?

1- Start je Samsung Galaxy S6 opnieuw op

Het eerste wat je moet proberen als de Samsung Galaxy S6-camera niet meer werkt, is het opnieuw opstarten van de telefoon. Ja, misschien kan het probleem komen door een eenvoudige storing. Als dit zo is , volstaat een kleine herstart om het probleem op te lossen. Als het dan nog niet werkt, moet je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Misschien doet de camera-app het niet want deze is dan niet geüpdatet. Je kunt dus updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens naar Mijn games en apps, dan Updaten. Als de applicatie al geüpdatet is of het nog steeds niet doet, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je Samsung Galaxy S6

Ook kan het probleem komen van het cachegeheugen van de camera-app van de Samsung Galaxy S6. Om dit te verhelpen, kan het voldoende zijn de cache van de applicatie te wissen. Hiervoor moet je naar het Samsung Galaxy S6-parametermenu/Instellingen gaan. Klik daar op Apps & meldingen en dan op Alle Apps Bekijken of App-info en daarna op Camera. En dan Opslag en Cache wissen. Probeer daarna de app te herstarten.

4- Start de Samsung Galaxy S6 opnieuw in veilige modus

Als geen van de hierbovenstaande stappen heeft gewerkt, betekent dit waarschijnlijk dat een nieuw geïnstalleerde app op jouw Samsung Galaxy S6 in conflict is met de camera-app. Indien je zou willen weten of dit het geval is, moet je de Samsung Galaxy S6 opnieuw opstarten in de veilige modus. Eenmaal opnieuw opgestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan goed werkt, betekent dit dat zeker een nieuw geïnstalleerde applicatie de boosdoener is. We raden je daarom aan om de meest recente apps weg te doen en dan te testen of het probleem opgelost is.