Het is soms handig om de foto’s van de Samsung Galaxy S3 te kunnen kopiëren of op te kunnen slaan op de SD-kaart. Als je echt iemand bent die dikwijls foto’s maakt, kan het interne geheugen van Samsung Galaxy S3 snel vollopen. Dus om ruimte vrij te maken in het interne geheugen van de Samsung Galaxy S3, zullen we je laten zien hoe je foto’s op de SD-kaart van de telefoon kunt opslaan. Ten eerste zullen we zien hoe foto’s kunnen worden gekopiëerd naar de SD-kaart. Dan zullen we zien hoe dit gedaan kan worden met een applicatie. Als laatste zullen we zien hoe de standaard-opslag van foto’s op de SD-kaart van Samsung Galaxy S3 kan worden geconfigureerd.

foto-opslaan-op-sd-kaart-samsung-galaxy-s3

Hoe verplaats je foto’s naar de SD-kaart van Samsung Galaxy S3

Om foto’s verplaatsen naar de SD-kaart, ga dan naar BESTANDEN van je Samsung Galaxy S3 en vervolgens naar AFBEELDINGEN. Dat gedaan, selecteer dan het album die je wilt verplaatsen en houdt die enkele seconden ingedrukt. Een klein menu zal moeten zich laten zien en dan hoef je alleen maar op CUT te klikken. Zodra dat gebeurd is, selecteer je de SD-kaart en de kopie van de foto’s naar de SD-kaart van Samsung Galaxy S3 begint. Dat is het dan, jouw foto’s zijn verplaatst naar de SD-kaart. Deze techniek werkt niet op alle modellen. Als dit niet lukt op jouw Samsung Galaxy S3, probeer dan de volgende techniek om de foto’s te verplaatsen.

Gebruik een applicatie om foto’s van Samsung Galaxy S3 naar de SD-kaart te verplaatsen

Er bestaan meerdere applicaties waarmee je jouw foto’s naar de SD-kaart van de Samsung Galaxy S3 zou kunnen verplaatsen. We hebben voor jou de applicatie ES File Explorer geselecteerd, vanwege de eenvoud en de functies ervan. Je moet deze applicatie downloaden en installeren op de Samsung Galaxy S3. Dat gedaan, moet je het openen en ga je naar AFBEELDINGEN. Kies daarna de foto’s die je wilt verplaatsen en klik op VERPLAATSEN NAAR en selecteer tenslotte SD-KAART. Zo gebeurd , de foto’s zijn verplaatst.

Hoe configureer je de standaard-opslag om foto’s van Samsung Galaxy S3 op de SD-kaart op te slaan

Indien je had gewild dat alle nieuwe foto’s die je neemt met je Samsung Galaxy S3 regelrecht worden opgeslagen op de SD-kaart , moet je de standaard-opslag locatie wijzigen. Hiervoor zul je de FOTO-applicatie moeten openen. Zodra dat gedaan is , moet je op CAMERA-INSTELLINGEN klikken, wat wordt weergegeven door een kleine rader. Eenmaal geklikt , moet je de SD-kaartoptie voor de standaard-opslag selecteren. Zodoende worden jouw nieuwe foto’s opgeslagen op de SD-kaart van je Samsung Galaxy S3