Of het nou tijdens een toiletbezoek of in een zwembad is, het kan gebeuren dat men zijn Samsung Galaxy S22 ULTRA in het water laat vallen. Het is zeker niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij beslist kapot is. Het is inderdaad mogelijk een Samsung Galaxy S22 ULTRA die in het water is gevallen te redden. Maar daarom is het cruciaal om de hieronder beschreven stappen te volgen. Men kan dikwijls ongeschikte reflexen hebben wat fataal kan zijn voor de Samsung Galaxy S22 ULTRA. Teneerste laten we een stappenplan zien die je zou moeten volgen nadat de Samsung Galaxy S22 ULTRA in het water is gevallen. Ten slotte wat je moet vermijden.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doensamsung-galaxy-s22-ultra

Stappen die je moet volgen als je Samsung Galaxy S22 ULTRA in het water is gevallen

Als je je Samsung Galaxy S22 ULTRA in goede staat wilt herstellen, adviseren wij je de volgende stappen te volgen.

Probeer de Samsung Galaxy S22 ULTRA niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Het eerste wat je absoluut moet doen als de Samsung Galaxy S22 ULTRA kopje onder is gegaan, is onmiddelijk de telefoon uit te schakelen. Ja het kan zijn dat hij het nog doet, zet hem toch meteen uit zonder enkel andere manipulatie. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan zeker niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Samsung Galaxy S22 ULTRA het nog doet en vol water is, riskeer je kortsluiting en dat betekent al gauw het einde van je toestel.

Verwijder de losse onderdelen

Zodra je de Samsung Galaxy S22 ULTRA uit het water hebt gehaald en uitgeschakeld hebt, moet je hem zoveel mogelijk uit elkaar halen. Dit betekent dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij moet verwijderen als dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en dan naar de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Samsung Galaxy S22 ULTRA zit

Met een rietje zal je het water uit je Samsung Galaxy S22 ULTRA moeten zuigen. Hiervoor plaats je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Samsung Galaxy S22 ULTRA en dan maar zuigen. Als je denkt dat je al het water uit je Samsung Galaxy S22 ULTRA hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Samsung Galaxy S22 ULTRA drogen

En dan nu de vierde stap hoe je de Samsung Galaxy S22 ULTRA kan drogen. Hiervoor raden we je aan het toestel enkele uren voor een ventilator te zetten. Gebruik niet de technieken die de telefoon kunnen opwarmen, waardoor deze beschadigd kan worden. Zodra je de telefoon zo goed als mogelijk hebt gedroogd , leg dan de Samsung Galaxy S22 ULTRA 24 of 48 uur in rijst. De rijst absorbeert het laatste vocht dat in de Samsung Galaxy S22 ULTRA achter gebleven is.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Samsung Galaxy S22 ULTRA aan

Wanneer je de vorige stappen goed hebt gevolgd, moet je Samsung Galaxy S22 ULTRA droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Samsung Galaxy S22 ULTRA aan te zetten. Als hij niet herstart, raden we je aan nog een paar dagen geduld te hebben of de Samsung Galaxy S22 ULTRA langs een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Samsung Galaxy S22 ULTRA IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn verschillende handelingen die je zeker niet moet doen als je Samsung Galaxy S22 ULTRA in het water is gevallen. Bijvoorbeeld dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Want dat kan de Samsung Galaxy S22 ULTRA vernietigen. Het is ook sterk afgeraden een warmtebron te gebruiken om de Samsung Galaxy S22 ULTRA te drogen. Aangezien methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en daarom kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte mag je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan de Samsung Galaxy S22 ULTRA beschadigen.