Of het nou op het toilet of in een zwembad is, het kan voorkomen dat men zijn Samsung Galaxy S2 in het water laat vallen. Maar het is niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij het noodzakelijkerwijs begeven heeft. Het is inderdaad haalbaar een Samsung Galaxy S2 die in het water is gevallen te redden. En daarom is het belangrijk om de hieronder beschreven stappen te volgen. Men kan dikwijls ongeschikte reflexen hebben wat schadelijk kan zijn voor de Samsung Galaxy S2. Als eerste laten we een stappenplan zien die je moet volgen nadat de Samsung Galaxy S2 in het water is gevallen. Ten tweede wat je juist niet moet doen.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doensamsung-galaxy-s2

Stappen die je moet volgen als je Samsung Galaxy S2 in het water is gevallen

Als je je Samsung Galaxy S2 in goede staat wilt recupereren, adviseren wij je de onderstaande stappen te volgen.

Probeer de Samsung Galaxy S2 niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Het eerste wat je zeker moet doen als de Samsung Galaxy S2 kopje onder is gegaan, is direct de telefoon uit te schakelen. Want het kan zijn dat hij het nog doet, schakel hem toch meteen uit zonder enig andere manipulatie. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan toch niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Samsung Galaxy S2 het nog doet en vol water is, riskeer je kortsluiting en dat kan al gauw het einde van je toestel betekenen.

Verwijder de losse onderdelen

Zodra je de Samsung Galaxy S2 uit het water hebt gepakt en uitgedaan hebt, moet je hem zoveel mogelijk uit elkaar halen. Dit betekent dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij zal moeten verwijderen als dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en dan naar de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Samsung Galaxy S2 zit

Met een rietje moet je het water uit je Samsung Galaxy S2 zuigen. Hiervoor moet je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Samsung Galaxy S2 plaatsen en dan maar zuigen. Als je de indruk hebt dat je al het water uit je Samsung Galaxy S2 hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Samsung Galaxy S2 drogen

En dan nu de vierde stap hoe je de Samsung Galaxy S2 kan drogen. Hiervoor raden we je aan het toestel een aantal uren voor een ventilator te plaatsen. Vermijd het gebruik van technieken die de telefoon kunnen opwarmen, waardoor deze beschadigd kan worden. Eenmaal de telefoon gedroogd, raden we je aan om de Samsung Galaxy S2 24 of 48 uur in rijst te leggen. De rijst onttrekt het laatste vocht dat in de Samsung Galaxy S2 achter gebleven is.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Samsung Galaxy S2 aan

Logischerwijs als je de hierbovenstaande stappen zorgvuldig hebt gevolgd, moet je Samsung Galaxy S2 droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Samsung Galaxy S2 aan te zetten. Als hij niet herstart, stellen we je voor nog een paar dagen te wachten of de Samsung Galaxy S2 naar een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Samsung Galaxy S2 IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn verschillende handelingen die je absoluut niet moet doen als je Samsung Galaxy S2 in het water is gevallen. Bijvoorbeeld dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Want dat kan de Samsung Galaxy S2 vernietigen. Het is ook niet aangeraden een warmtebron te gebruiken om de Samsung Galaxy S2 te drogen. Aangezien methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en zodoende kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte moet je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan de Samsung Galaxy S2 beschadigen.