Of het nou tijdens een toiletbezoek of in een zwembad is, het kan voorkomen dat iemand zijn Samsung Galaxy S10 in het water heeft laten vallen. Maar het is niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij beslist kapot is. Het is inderdaad mogelijk een Samsung Galaxy S10 die in het water is gevallen te redden. En daarom is het cruciaal om bepaalde stappen te volgen. Men kan dikwijls ongeschikte reflexen hebben wat schadelijk kan zijn voor de Samsung Galaxy S10. Als eerste laten we de stappen zien die je zou moeten volgen nadat de Samsung Galaxy S10 in het water is gevallen. Ten slotte wat je juist niet moet doen.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doensamsung-galaxy-s10

Stappen die je moet volgen als je Samsung Galaxy S10 in het water is gevallen

Als je je Samsung Galaxy S10 in goede staat wilt herstellen, adviseren wij je de volgende stappen te volgen.

Probeer de Samsung Galaxy S10 niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Als allereerste wat je absoluut moet doen als de Samsung Galaxy S10 kopje onder is gegaan, is onmiddelijk de telefoon uit te schakelen. Want het kan zijn dat hij het nog doet, zet hem toch meteen uit zonder enkel andere manipulatie. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan zeker niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Samsung Galaxy S10 het nog doet en vol water is, kan je kortsluiting krijgen en dat betekent al gauw het einde van je telefoon.

Verwijder de losse onderdelen

Zodra je de Samsung Galaxy S10 uit het water hebt gepakt en uitgedaan hebt, moet je zoveel mogelijk losse onderdelen verwijderen. Dit betekent dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij zal moeten verwijderen zover dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en dan naar de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Samsung Galaxy S10 zit

Met behulp van een rietje zal je het water uit je Samsung Galaxy S10 moeten zuigen. Hiervoor moet je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Samsung Galaxy S10 plaatsen en dan maar zuigen. Als je denkt dat je al het water uit je Samsung Galaxy S10 hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Samsung Galaxy S10 drogen

En dan nu de volgende stap hoe je de Samsung Galaxy S10 kan drogen. Hiervoor raden we je aan hem enkele uren voor een ventilator te plaatsen. Vermijd het gebruik van technieken die de telefoon verwarmen, waardoor deze dood kan gaan. Zodra je de telefoon zo goed als mogelijk hebt gedroogd , raden we je aan om de Samsung Galaxy S10 24 of 48 uur in rijst te leggen. De rijst neemt het laatste vocht op dat in de Samsung Galaxy S10 achter gebleven is.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Samsung Galaxy S10 aan

Logischerwijs als je de hierbovenstaande stappen zorgvuldig hebt gevolgd, moet je Samsung Galaxy S10 droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Samsung Galaxy S10 aan te zetten. Als hij niet herstart, raden we je aan nog een paar dagen geduld te hebben of de Samsung Galaxy S10 naar een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Samsung Galaxy S10 IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn sommige handelingen die je zeker niet moet doen als je Samsung Galaxy S10 in het water is gevallen. De eerste is dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Want dat kan de Samsung Galaxy S10 kapotmaken. Het is ook niet aangeraden een warmtebron te gebruiken om de Samsung Galaxy S10 te drogen. Omdat methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en daarom kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte moet je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan schade toebrengen aan de Samsung Galaxy S10.