Het is vast weleens gebeurd dat je de camera op jouw Samsung Galaxy Note Edge start dat er een foutmelding kan worden weergegeven. En als de camera van je Samsung Galaxy Note Edge niet meer werkt, kun je helaas geen foto’s meer maken! Om dit probleem op te lossen, hebben we bedacht de onderstaande stappen te beschrijven zodat de camera van je Samsung Galaxy Note Edge opnieuw werkt.

We zullen dus zien wat je zou kunnen doen als de camera-app op jouw Samsung Galaxy Note Edge één van de hieronderstaande foutmeldingen laat zien:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-samsung-galaxy-note-edge

Wat te doen als de camera van jouw Samsung Galaxy Note Edge niet meer werkt?

1- Start je Samsung Galaxy Note Edge opnieuw op

Het eerste wat je zou moeten doen als de Samsung Galaxy Note Edge-camera niet meer werkt, is het herstarten van de telefoon. Ja, soms is het probleem te wijten aan een eenvoudige storing. Als dat zo is , volstaat een kleine herstart om het probleem op te lossen. Als het nog steeds niet werkt, kunt je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Af en toe doet de camera-app het niet want deze is dan niet geüpdatet. Je kunt dus updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens naar Mijn games en apps, dan Updaten. Als de app al geüpdatet is of nog steeds niet werkt, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je Samsung Galaxy Note Edge

Ook kan het probleem komen van het cachegeheugen van de camera-app van de Samsung Galaxy Note Edge. Om dit op te lossen, kan het genoeg zijn de cache van de app te wissen. Daarvoor moet je naar het Samsung Galaxy Note Edge-parametermenu/Instellingen gaan. Klik daar op Apps & meldingen en dan op Alle Apps Bekijken of App-info en daarna op Camera. Ga dan naar Opslag en Cache wissen. Probeer daarna de app opnieuw op te starten.

4- Start de Samsung Galaxy Note Edge opnieuw in veilige modus

Als geen enkel van de hierbovenstaande stappen heeft gewerkt, betekent dit waarschijnlijk dat een recent geïnstalleerde app op jouw Samsung Galaxy Note Edge in conflict is gekomen met de camera-app. Indien je zou willen weten of dat zo is, moet je de Samsung Galaxy Note Edge herstarten in de veilige modus. Eén keer opnieuw opgestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan goed werkt, betekent dit dat inderdaad een recent geïnstalleerde applicatie de schuldige is. Vandaar dat wij je aanraden om de meest recente apps te deïnstalleren en dan te controleren of het probleem opgelost is.