Samsung Galaxy Note 8 verbinden met je pc of Mac is een zeer nuttige bewerking voor gegevensuitwisseling. Als je foto’s of jouw contacten wilt overzetten naar de Samsung Galaxy Note 8, of als je bestanden naar de Samsung Galaxy Note 8 wilt kopiëren, moet je de telefoon verbinden met de pc of Mac. Daarom hebben we besloten om deze tutorial te schrijven over het verbinden van de Samsung Galaxy Note 8 met jouw computer. Ten eerste hoe je de Samsung Galaxy Note 8 kunt aansluiten op een pc. Ten tweede hoe je verbinding kan maken met een Mac. Ten slotte wat de oplossing is om jouw draadloze Samsung Galaxy Note 8 te verbinden.

verbinden-pc-Macsamsung-galaxy-note-8

Verbind Samsung Galaxy Note 8 met een pc

Als je jouw Samsung Galaxy Note 8 met een pc wilt verbinden, heb je de USB-kabel nodig die je gebruikt om de telefoon op te laden. Met deze kabel verbind je de Samsung Galaxy Note 8 met de pc. Als je dat hebt gedaan, moet je de USB-instellingen op de telefoon activeren. Daarvoor moet je de meldingsbalk naar beneden halen. Dan kan de optie, waar je op moet klikken, variëren afhankelijk van de telefoon, maar het moet een van de volgende zijn:

  • USB-verbinding met de computer
  • Multimedia-apparatuur
  • USB-opslag inschakelen
  • Multimedia-apparaat (MTP)

Zodra deze optie geactiveerd is, functioneert de Samsung Galaxy Note 8 als een USB-stick voor de pc. Je kunt de Samsung Galaxy Note 8 terugvinden tussen de verwisselbare schijven in de computer-icoon op de pc.

Verbind Samsung Galaxy Note 8 met een Mac

De methode om de Samsung Galaxy Note 8 met de Mac te verbinden is iets anders dan die voor een pc. De beste oplossing is daar een programma voor te hebben. Dit programma is Android File Transfer die je gemakkelijk op internet kunt vinden. Nadat je deze gedownload hebt op de Mac, moet je Installaties van onbekende bronnen toestaan voordat je de installatie start. Wanneer de installatie is voltooid, moet je de Samsung Galaxy Note 8 via de USB-kabel met de Mac verbinden. Dan is het nodig om de USB-verbinding op de Samsung Galaxy Note 8 te activeren door naar de meldingsbalk te gaan. Selecteer vervolgens een van de hierboven beschreven opties. Nadat je dit alles hebt gedaan, herkent de Mac automatisch Samsung Galaxy Note 8 en wordt Android File Transfer geopend. Nu kun je alle gegevensuitwisselingen doen die je wilt.

Verbind een draadloze Samsung Galaxy Note 8 met een Mac of een pc

Als je geen USB-kabel bij je hebt of als je gewoon de Samsung Galaxy Note 8 draadloos wilt verbinden, weet dan dat er een mooi programma bestaat die dit heel goed kan doen. Deze prachtige App is AirDroid die je hier kunt downloaden . Het praktische van dit programma is dat het compatibel is met Mac en pc, dus geen compatibiliteitsproblemen. De lijst met alle functies van Airdroid is lang, je kunt er zoveel dingen mee doen.

Bijvoorbeeld bestanden uploaden naar de Samsung Galaxy Note 8, schrijven en sms’en, toegang krijgen tot jouw telefoongegevens, back-ups maken van de Samsung Galaxy Note 8 of een screenshot maken van Samsung Galaxy Note 8. Het is dus een veelzijdige software om jouw Samsung Galaxy Note 8 te verbinden. Als je voor deze oplossing kiest, moet je je aanmelden en de App op de telefoon downloaden. Dan moet je het webadres dat gegeven is op de App kopiëren in de browser van de pc of Mac. En zo is je Samsung Galaxy Note 8 draadloos verbonden met je pc of Mac.