Of het nou tijdens een toiletbezoek of in een zwembad is, het kan gebeuren dat men zijn Samsung Galaxy J5 in het water laat vallen. Het is echter niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij het zowiezo begeven heeft. Het is inderdaad mogelijk een Samsung Galaxy J5 die in het water is gevallen te redden. En daarvoor is het belangrijk om de hieronder beschreven stappen te volgen. Men kan dikwijls slechte reflexen hebben wat schadelijk kan zijn voor de Samsung Galaxy J5. Als eerste laten we een stappenplan zien die je moet volgen nadat de Samsung Galaxy J5 in het water is gevallen. Ten slotte wat je juist niet moet doen.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doensamsung-galaxy-j5

Stappen die je moet volgen als je Samsung Galaxy J5 in het water is gevallen

Als je je Samsung Galaxy J5 in goede staat wilt recupereren, adviseren wij je de volgende stappen te volgen.

Probeer de Samsung Galaxy J5 niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Als allereerste wat je absoluut moet doen als de Samsung Galaxy J5 kopje onder is gegaan, is meteen de telefoon uit te schakelen. Ja het kan zijn dat hij nog aanstaat, schakel hem toch onmiddelijk uit zonder enkel andere manipulatie. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan toch niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Samsung Galaxy J5 nog aanstaat en nat is, riskeer je kortsluiting en dat betekent al gauw het einde van je telefoon.

Verwijder de losse onderdelen

Wanneer je de Samsung Galaxy J5 uit het water hebt gepakt en uitgedaan hebt, moet je hem zoveel mogelijk uit elkaar halen. Dit wil zeggen dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij moet verwijderen zover dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en ga verder met de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Samsung Galaxy J5 zit

Met behulp van een rietje moet je het water uit je Samsung Galaxy J5 zuigen. Hiervoor moet je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Samsung Galaxy J5 plaatsen en dan maar zuigen. Als je denkt dat je al het water uit je Samsung Galaxy J5 hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Samsung Galaxy J5 drogen

Nu de vierde stap hoe je de Samsung Galaxy J5 kan drogen. Hiervoor raden we je aan hem enkele uren voor een ventilator te plaatsen. Vermijd het gebruik van technieken die de telefoon verwarmen, waardoor deze beschadigd kan worden. Eenmaal de telefoon gedroogd, raden we je aan om de Samsung Galaxy J5 24 of 48 uur in rijst te leggen. De rijst neemt het laatste vocht op dat in de Samsung Galaxy J5 achter gebleven is.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Samsung Galaxy J5 aan

Wanneer je de vorige stappen zorgvuldig hebt gevolgd, moet je Samsung Galaxy J5 droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Samsung Galaxy J5 aan te zetten. Als hij niet aangaat, raden we je aan nog een paar dagen geduld te hebben of de Samsung Galaxy J5 langs een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Samsung Galaxy J5 IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn sommige handelingen die je zeker niet moet doen als je Samsung Galaxy J5 in het water is gevallen. De eerste is dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Want dat kan de Samsung Galaxy J5 vernietigen. Het is ook niet aangeraden een warmtebron te gebruiken om de Samsung Galaxy J5 te drogen. Omdat methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en daarom kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte mag je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan de Samsung Galaxy J5 beschadigen.