Het is vast weleens gebeurd dat je de camera op jouw Samsung Galaxy J5 start dat er een foutmelding wordt weergegeven. En ja als de camera van je Samsung Galaxy J5 niet meer werkt, zou je helaas geen foto’s meer kunnen maken! Om dit probleem op te lossen, hebben we besloten de onderstaande stappen te beschrijven zodat de camera van je Samsung Galaxy J5 opnieuw werkt.

We zullen dus zien wat je moet doen zodra de camera-app op jouw Samsung Galaxy J5 één van de volgende foutmeldingen laat zien:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-samsung-galaxy-j5

Wat te doen als de camera van jouw Samsung Galaxy J5 niet meer werkt?

1- Start je Samsung Galaxy J5 opnieuw op

Wat je als eerste kan proberen als de Samsung Galaxy J5-camera niet meer werkt, is het herstarten van de telefoon. Inderdaad, soms is het probleem te wijten aan een eenvoudige storing. Wanneer dit het geval is, is een kleine herstart voldoende om het probleem op te lossen. Als het nog steeds niet werkt, moet je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Soms doet de camera-app het niet omdat deze niet is bijgewerkt. Je zou kunnen updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens naar Mijn games en apps, dan Updaten. Als de applicatie al bijgewerkt is of het nog steeds niet doet, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je Samsung Galaxy J5

Ook kan het probleem komen van het cachegeheugen van de camera-app van de Samsung Galaxy J5. Om dit te regelen, kan het voldoende zijn de cache van de applicatie te wissen. Om dat te doen, moet je naar het Samsung Galaxy J5-parametermenu/Instellingen gaan. Tik daar op Apps & meldingen en vervolgens op Alle Apps Bekijken of App-info en daarna op Camera. Ga dan naar Opslag en Cache wissen. Probeer daarna de app opnieuw op te starten.

4- Start de Samsung Galaxy J5 opnieuw in veilige modus

Als geen van de hierbovenstaande stappen werkt, zou het kunnen dat een nieuw geïnstalleerde app op jouw Samsung Galaxy J5 in conflict is gekomen met de camera-app. Indien je zou willen weten of dat zo is, moet je de Samsung Galaxy J5 herstarten in de veilige modus. Eenmaal opnieuw opgestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan wel werkt, betekent dit dat echt een nieuw geïnstalleerde applicatie de boosdoener is. We raden je daarom aan om de meest recente apps weg te doen en vervolgens te controleren of het probleem opgelost is.