Of het nou tijdens een toiletbezoek of in een zwembad is, het kan gebeuren dat iemand zijn Samsung Galaxy J2 in het water heeft laten vallen. Het is zeker niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij het zowiezo begeven heeft. Het is echt haalbaar een Samsung Galaxy J2 van een drinkingsdood te redden. En daarom is het belangrijk om de hieronder beschreven stappen te volgen. Men kan vaak ongeschikte reflexen hebben wat kwalijk kan zijn voor de Samsung Galaxy J2. Teneerste laten we de stappen zien die je zou moeten volgen nadat de Samsung Galaxy J2 in het water is gevallen. Ten tweede wat je moet vermijden.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doensamsung-galaxy-j2

Stappen die je moet volgen als je Samsung Galaxy J2 in het water is gevallen

Als je je Samsung Galaxy J2 in goede staat wilt recupereren, adviseren wij je de volgende stappen te volgen.

Probeer de Samsung Galaxy J2 niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Het eerste wat je zeker moet doen wanneer de Samsung Galaxy J2 kopje onder is gegaan, is direct de telefoon uit te zetten. Want het kan zijn dat hij nog aanstaat, schakel hem toch meteen uit zonder enkel andere manipulatie. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan toch niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Samsung Galaxy J2 het nog doet en vol water is, riskeer je kortsluiting en dat betekent al gauw het einde van je toestel.

Verwijder de losse onderdelen

Zodra je de Samsung Galaxy J2 uit het water hebt gehaald en uitgedaan hebt, moet je zoveel mogelijk losse onderdelen verwijderen. Dit wil zeggen dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij moet verwijderen zover dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en ga verder met de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Samsung Galaxy J2 zit

Met een rietje zal je het water uit je Samsung Galaxy J2 moeten zuigen. Hiervoor moet je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Samsung Galaxy J2 plaatsen en dan maar zuigen. Als je de indruk hebt dat je al het water uit je Samsung Galaxy J2 hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Samsung Galaxy J2 drogen

Nu de vierde stap hoe je de Samsung Galaxy J2 kan drogen. Hiervoor raden we je aan de telefoon een aantal uren voor een ventilator te plaatsen. Gebruik niet de technieken die de telefoon kunnen opwarmen, waardoor deze dood kan gaan. Zodra je de telefoon zo goed als mogelijk hebt gedroogd , raden we je aan om de Samsung Galaxy J2 24 of 48 uur in rijst te leggen. De rijst absorbeert het laatste vocht dat in de Samsung Galaxy J2 achter gebleven is.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Samsung Galaxy J2 aan

Logischerwijs als je de hierbovenstaande stappen secuur hebt gevolgd, moet je Samsung Galaxy J2 droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Samsung Galaxy J2 aan te zetten. Als hij niet herstart, stellen we je voor nog een paar dagen geduld te hebben of de Samsung Galaxy J2 naar een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Samsung Galaxy J2 IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn verschillende handelingen die je absoluut niet moet doen als je Samsung Galaxy J2 in het water is gevallen. De eerste is dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Want dat kan de Samsung Galaxy J2 vernietigen. Het is ook sterk afgeraden een warmtebron te gebruiken om de Samsung Galaxy J2 te drogen. Aangezien methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en daarom kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte mag je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan schade toebrengen aan de Samsung Galaxy J2.