Of het nou op het toilet of in een zwembad is, het kan voorkomen dat iemand zijn Samsung Galaxy J1 in het water heeft laten vallen. Het is zeker niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij noodzakelijkerwijs kapot is. Het is echt mogelijk een Samsung Galaxy J1 die in het water is gevallen te redden. En daarom is het cruciaal om bepaalde stappen te volgen. Men kan dikwijls ongeschikte reflexen hebben wat fataal kan zijn voor de Samsung Galaxy J1. Teneerste laten we een stappenplan zien die je moet volgen nadat de Samsung Galaxy J1 in het water is gevallen. Ten tweede wat je moet vermijden.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doensamsung-galaxy-j1

Stappen die je moet volgen als je Samsung Galaxy J1 in het water is gevallen

Als je je Samsung Galaxy J1 in goede staat wilt herstellen, raden wij je aan de onderstaande stappen te volgen.

Probeer de Samsung Galaxy J1 niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Het eerste wat je absoluut moet doen als de Samsung Galaxy J1 in het water is gevallen, is direct de telefoon uit te zetten. Ja het kan zijn dat hij nog aanstaat, zet hem toch onmiddelijk uit zonder enkel andere manipulatie. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan toch niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Samsung Galaxy J1 het nog doet en nat is, riskeer je kortsluiting en dat betekent al gauw het einde van je toestel.

Verwijder de losse onderdelen

Wanneer je de Samsung Galaxy J1 uit het water hebt gepakt en uitgeschakeld hebt, moet je hem zoveel mogelijk uit elkaar halen. Dit betekent dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij moet verwijderen als dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en dan naar de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Samsung Galaxy J1 zit

Met een rietje moet je het water uit je Samsung Galaxy J1 zuigen. Hiervoor moet je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Samsung Galaxy J1 plaatsen en dan maar zuigen. Als je de indruk hebt dat je al het water uit je Samsung Galaxy J1 hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Samsung Galaxy J1 drogen

En dan nu de volgende stap hoe je de Samsung Galaxy J1 kan drogen. Hiervoor raden we je aan hem een aantal uren voor een ventilator te plaatsen. Vermijd het gebruik van technieken die de telefoon kunnen verhitten, waardoor deze dood kan gaan. Zodra je de telefoon zo goed als mogelijk hebt gedroogd , leg dan de Samsung Galaxy J1 24 of 48 uur in rijst. De rijst absorbeert het laatste vocht dat in de Samsung Galaxy J1 achter gebleven is.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Samsung Galaxy J1 aan

Wanneer je de vorige stappen goed hebt gevolgd, moet je Samsung Galaxy J1 droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Samsung Galaxy J1 aan te zetten. Als hij niet aangaat, stellen we je voor nog een paar dagen geduld te hebben of de Samsung Galaxy J1 langs een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Samsung Galaxy J1 IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn verschillende handelingen die je absoluut niet moet doen als je Samsung Galaxy J1 in het water is gevallen. Bijvoorbeeld dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Want dat kan de Samsung Galaxy J1 kapotmaken. Het is ook niet aangeraden zich te bedienen van een warmtebron om de Samsung Galaxy J1 te drogen. Aangezien methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en zodoende kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte moet je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan de Samsung Galaxy J1 beschadigen.