Het kan gebeuren zodra je de camera op jouw Samsung Galaxy Core start dat er een foutmelding wordt weergegeven. En ja als de camera van je Samsung Galaxy Core niet meer werkt, zou je helaas geen foto’s meer kunnen maken! Om dit probleem uit te zoeken, hebben we besloten de volgende stappen te beschrijven opdat de camera van je Samsung Galaxy Core opnieuw werkt.

We zullen dus bekijken wat je moet doen zodra de camera-app op jouw Samsung Galaxy Core één van de volgende foutmeldingen aanmeldt:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-samsung-galaxy-core

Wat te doen als de camera van jouw Samsung Galaxy Core niet meer werkt?

1- Start je Samsung Galaxy Core opnieuw op

Wat je als eerste zou moeten doen als de Samsung Galaxy Core-camera niet meer werkt, is het opnieuw opstarten van de telefoon. Ja, misschien kan het komen door een eenvoudige storing. Als dat gebeurd, is een kleine herstart genoeg om het probleem op te lossen. Als het dan nog niet werkt, moet je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Misschien doet de camera-app het niet omdat deze niet is bijgewerkt. Je zou kunnen updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens tik je op Mijn games en apps, dan Updaten. Als de app al bijgewerkt is of nog steeds niet werkt, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je Samsung Galaxy Core

Ook kan het probleem komen van het cachegeheugen van de camera-app van de Samsung Galaxy Core. Om dit te regelen, kan het genoeg zijn de cache van de app te wissen. Daarvoor moet je naar het Samsung Galaxy Core-parametermenu/Instellingen gaan. Klik daar op Apps & meldingen en vervolgens op Alle Apps Bekijken of App-info en vervolgens op Camera. Ga dan naar Opslag en Cache wissen. Probeer vervolgens de app te herstarten.

4- Start de Samsung Galaxy Core opnieuw in veilige modus

Als geen van de hierbovenstaande stappen heeft gewerkt, wil dit waarschijnlijk zeggen dat een nieuw geïnstalleerde app op jouw Samsung Galaxy Core in conflict is gekomen met de camera-app. Als je wilt weten of dit het geval is, moet je de Samsung Galaxy Core opnieuw opstarten in de veilige modus. Eenmaal hergestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan goed werkt, betekent dit dat inderdaad een nieuw geïnstalleerde applicatie de boosdoener is. We raden je daarom aan om de meest recente apps weg te doen en vervolgens te controleren of het probleem opgelost is.