Of het nu op het toilet of in een zwembad is, het kan voorkomen dat men zijn Samsung Galaxy C7 in het water laat vallen. Maar het is niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij beslist kapot is. Het is echt haalbaar een Samsung Galaxy C7 van een drinkingsdood te redden. Maar daarom is het cruciaal om bepaalde stappen te volgen. Men kan dikwijls slechte reflexen hebben wat fataal kan zijn voor de Samsung Galaxy C7. Teneerste laten we de stappen zien die je moet volgen nadat de Samsung Galaxy C7 in het water is gevallen. Ten tweede wat je juist niet moet doen.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doensamsung-galaxy-c7

Stappen die je moet volgen als je Samsung Galaxy C7 in het water is gevallen

Als je je Samsung Galaxy C7 in goede staat wilt herstellen, adviseren wij je de volgende stappen te volgen.

Probeer de Samsung Galaxy C7 niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Het eerste wat je absoluut moet doen wanneer de Samsung Galaxy C7 kopje onder is gegaan, is direct de telefoon uit te zetten. Want het kan zijn dat hij nog aanstaat, zet hem toch onmiddelijk uit zonder enig andere manipulatie. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan toch niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Samsung Galaxy C7 nog aanstaat en nat is, riskeer je kortsluiting en dat betekent al gauw het einde van je toestel.

Verwijder de losse onderdelen

Zodra je de Samsung Galaxy C7 uit het water hebt gevist en uitgedaan hebt, moet je hem zoveel mogelijk uit elkaar halen. Dit betekent dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij zal moeten verwijderen als dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en dan naar de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Samsung Galaxy C7 zit

Met een rietje zal je het water uit je Samsung Galaxy C7 moeten zuigen. Hiervoor plaats je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Samsung Galaxy C7 en dan maar zuigen. Als je de indruk hebt dat je al het water uit je Samsung Galaxy C7 hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Samsung Galaxy C7 drogen

Nu de volgende stap hoe je de Samsung Galaxy C7 kan drogen. Hiervoor adviseren we je het toestel een aantal uren voor een ventilator te plaatsen. Vermijd het gebruik van technieken die de telefoon kunnen opwarmen, waardoor deze kapot kan gaan. Zodra je de telefoon zo goed als mogelijk hebt gedroogd , leg dan de Samsung Galaxy C7 24 of 48 uur in rijst. De rijst neemt het laatste vocht op dat in de Samsung Galaxy C7 achterblijft.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Samsung Galaxy C7 aan

Wanneer je de hierbovenstaande stappen secuur hebt gevolgd, moet je Samsung Galaxy C7 droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Samsung Galaxy C7 aan te zetten. Als hij niet aangaat, raden we je aan nog een paar dagen te wachten of de Samsung Galaxy C7 langs een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Samsung Galaxy C7 IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn verschillende handelingen die je zeker niet moet doen als je Samsung Galaxy C7 in het water is gevallen. De eerste is dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Dit kan de Samsung Galaxy C7 vernietigen. Het is ook sterk afgeraden een warmtebron te gebruiken om de Samsung Galaxy C7 te drogen. Aangezien methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en zodoende kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte mag je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan de Samsung Galaxy C7 beschadigen.