Het kan zijn dat je de camera op jouw Samsung Galaxy C7 start dat er een foutmelding kan worden afgebeeld. En ja als de camera van je Samsung Galaxy C7 niet meer werkt, zou je helaas geen foto’s meer kunnen maken! Om dit probleem op te lossen, hebben we bedacht de volgende stappen te beschrijven zodat de camera van je Samsung Galaxy C7 opnieuw werkt.

We zullen dus zien hoe je moet doen als de camera-app op jouw Samsung Galaxy C7 één van de hieronderstaande foutmeldingen laat zien:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-samsung-galaxy-c7

Wat te doen als de camera van jouw Samsung Galaxy C7 niet meer werkt?

1- Start je Samsung Galaxy C7 opnieuw op

Het eerste wat je kan doen als de Samsung Galaxy C7-camera niet meer werkt, is het opnieuw opstarten van de telefoon. Inderdaad, misschien kan het komen door een eenvoudige storing. Als dit zo is , volstaat een kleine herstart om het probleem op te lossen. Als het dan nog niet werkt, moet je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Soms doet de camera-app het niet want deze is dan niet geüpdatet. Je zou kunnen updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens naar Mijn games en apps, dan Updaten. Als de app al geüpdatet is of nog steeds niet werkt, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je Samsung Galaxy C7

Ook kan het probleem komen van het cachegeheugen van de camera-app van de Samsung Galaxy C7. Om dit op te lossen, kan het voldoende zijn de cache van de app te wissen. Hiervoor moet je naar het Samsung Galaxy C7-parametermenu/Instellingen gaan. Klik daar op Apps & meldingen en vervolgens op Alle Apps Bekijken of App-info en vervolgens op Camera. Ga dan naar Opslag en Cache wissen. Probeer vervolgens de app te herstarten.

4- Start de Samsung Galaxy C7 opnieuw in veilige modus

Als geen enkel van de voorgaande stappen werkt, zou het kunnen dat een nieuw geïnstalleerde app op jouw Samsung Galaxy C7 in conflict is gekomen met de camera-app. Indien je wilt weten of dit het geval is, moet je de Samsung Galaxy C7 opnieuw opstarten in de veilige modus. Eén keer hergestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan goed werkt, betekent dit dat inderdaad een nieuw geïnstalleerde applicatie de schuldige is. We raden je daarom aan om de meest recente apps te deïnstalleren en vervolgens te testen of het probleem opgelost is.