Of het nu op het toilet of in een zwembad is, het kan gebeuren dat men zijn Samsung Galaxy A9 in het water heeft laten vallen. Het is zeker niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij het zowiezo begeven heeft. Het is inderdaad haalbaar een Samsung Galaxy A9 die in het water is gevallen te redden. Maar daarom is het belangrijk om de hieronder beschreven stappen te volgen. Men kan vaak ongeschikte reflexen hebben wat schadelijk kan zijn voor de Samsung Galaxy A9. Als eerste laten we een stappenplan zien die je zou moeten volgen nadat de Samsung Galaxy A9 in het water is gevallen. Ten slotte wat je moet vermijden.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doensamsung-galaxy-a9

Stappen die je moet volgen als je Samsung Galaxy A9 in het water is gevallen

Als je je Samsung Galaxy A9 in goede staat wilt recupereren, adviseren wij je de onderstaande stappen te volgen.

Probeer de Samsung Galaxy A9 niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Het eerste wat je zeker moet doen als de Samsung Galaxy A9 in het water is gevallen, is meteen de telefoon uit te schakelen. Ja het kan zijn dat hij het nog doet, zet hem toch onmiddelijk uit zonder enkel andere manoeuvre. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan toch niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Samsung Galaxy A9 het nog doet en nat is, kan je kortsluiting krijgen en dat kan al gauw het einde van je telefoon betekenen.

Verwijder de losse onderdelen

Zodra je de Samsung Galaxy A9 uit het water hebt gehaald en uitgedaan hebt, moet je hem zoveel mogelijk uit elkaar halen. Dit betekent dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij zal moeten verwijderen als dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en ga verder met de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Samsung Galaxy A9 zit

Met behulp van een rietje zal je het water uit je Samsung Galaxy A9 moeten zuigen. Hiervoor plaats je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Samsung Galaxy A9 en dan maar zuigen. Als je de indruk hebt dat je al het water uit je Samsung Galaxy A9 hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Samsung Galaxy A9 drogen

Nu de volgende stap hoe je de Samsung Galaxy A9 kan drogen. Hiervoor adviseren we je hem enkele uren voor een ventilator te zetten. Gebruik niet de technieken die de telefoon kunnen opwarmen, waardoor deze beschadigd kan worden. Eenmaal de telefoon gedroogd, leg dan de Samsung Galaxy A9 24 of 48 uur in rijst. De rijst neemt het laatste vocht op dat in de Samsung Galaxy A9 achter gebleven is.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Samsung Galaxy A9 aan

Logischerwijs als je de hierbovenstaande stappen secuur hebt gevolgd, moet je Samsung Galaxy A9 droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Samsung Galaxy A9 aan te zetten. Als hij niet herstart, stellen we je voor nog een paar dagen te wachten of de Samsung Galaxy A9 langs een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Samsung Galaxy A9 IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn verschillende handelingen die je absoluut niet moet doen als je Samsung Galaxy A9 in het water is gevallen. De eerste is dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Dit kan de Samsung Galaxy A9 vernietigen. Het is ook sterk afgeraden zich te bedienen van een warmtebron om de Samsung Galaxy A9 te drogen. Omdat methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en zodoende kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte moet je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan de Samsung Galaxy A9 beschadigen.