Het kan zijn dat je de camera op jouw Samsung Galaxy A9 start dat er een foutmelding kan worden afgebeeld. En ja als de camera van je Samsung Galaxy A9 niet meer werkt, zou je helaas geen foto’s meer kunnen maken! Om dit probleem te arrangeren, hebben we besloten de onderstaande stappen te beschrijven opdat de camera van je Samsung Galaxy A9 weer werkt.

We zullen dus zien wat je zou kunnen doen als de camera-app op jouw Samsung Galaxy A9 één van de hieronderstaande foutmeldingen aanmeldt:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-samsung-galaxy-a9

Wat te doen als de camera van jouw Samsung Galaxy A9 niet meer werkt?

1- Start je Samsung Galaxy A9 opnieuw op

Wat je als eerste kan doen als de Samsung Galaxy A9-camera niet meer werkt, is het herstarten van de telefoon. Inderdaad, misschien kan het probleem komen door een eenvoudige storing. Als dit het geval is, volstaat een kleine herstart om het probleem op te lossen. Als het nog steeds niet werkt, moet je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Misschien werkt de camera-app niet omdat deze niet is bijgewerkt. Je kunt dus updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens naar Mijn games en apps, dan Updaten. Als de applicatie al bijgewerkt is of nog steeds niet werkt, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je Samsung Galaxy A9

Het probleem zou kunnen komen van het cachegeheugen van de camera-app van de Samsung Galaxy A9. Om dit op te lossen, kan het voldoende zijn de cache van de applicatie te wissen. Om dat te doen, moet je naar het Samsung Galaxy A9-parametermenu/Instellingen gaan. Klik daar op Apps & meldingen en dan op Alle Apps Bekijken of App-info en daarna op Camera. En dan Opslag en Cache wissen. Probeer daarna de app opnieuw op te starten.

4- Start de Samsung Galaxy A9 opnieuw in veilige modus

Als geen van de voorgaande stappen heeft gewerkt, betekent dit waarschijnlijk dat een recent geïnstalleerde app op jouw Samsung Galaxy A9 in conflict is met de camera-app. Als je zou willen weten of dat zo is, moet je de Samsung Galaxy A9 herstarten in de veilige modus. Eenmaal hergestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan wel werkt, betekent dit dat inderdaad een recent geïnstalleerde applicatie de schuldige is. Vandaar dat wij je aanraden om de recentste apps weg te doen en dan te controleren of het probleem opgelost is.