Het kan gebeuren zodra je de camera op jouw Samsung Galaxy A7 start dat er een foutmelding wordt afgebeeld. En ja als de camera van je Samsung Galaxy A7 niet meer werkt, zou je helaas geen foto’s meer kunnen maken! Om dit probleem te arrangeren, hebben we besloten de volgende stappen te beschrijven opdat de camera van je Samsung Galaxy A7 opnieuw werkt.

We zullen dus bekijken hoe je moet doen zodra de camera-app op jouw Samsung Galaxy A7 één van de hieronderstaande foutmeldingen laat zien:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-samsung-galaxy-a7

Wat te doen als de camera van jouw Samsung Galaxy A7 niet meer werkt?

1- Start je Samsung Galaxy A7 opnieuw op

Wat je als eerste moet proberen als de Samsung Galaxy A7-camera niet meer werkt, is het opnieuw opstarten van de telefoon. Inderdaad, soms is het probleem te wijten aan een eenvoudige storing. Als dat gebeurd, volstaat een kleine herstart om het probleem op te lossen. Als het nog steeds niet werkt, moet je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Af en toe doet de camera-app het niet omdat deze niet is bijgewerkt. Je kunt dus updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens tik je op Mijn games en apps, dan Updaten. Als de applicatie al bijgewerkt is of nog steeds niet werkt, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je Samsung Galaxy A7

Het probleem zou kunnen komen van het cachegeheugen van de camera-app van de Samsung Galaxy A7. Om dit op te lossen, kan het voldoende zijn de cache van de applicatie te wissen. Hiervoor moet je naar het Samsung Galaxy A7-parametermenu/Instellingen gaan. Klik daar op Apps & meldingen en vervolgens op Alle Apps Bekijken of App-info en daarna op Camera. Ga dan naar Opslag en Cache wissen. Probeer daarna de app te herstarten.

4- Start de Samsung Galaxy A7 opnieuw in veilige modus

Als geen van de voorgaande stappen werkt, betekent dit waarschijnlijk dat een recent geïnstalleerde app op jouw Samsung Galaxy A7 in conflict is gekomen met de camera-app. Als je zou willen weten of dit het geval is, moet je de Samsung Galaxy A7 opnieuw opstarten in de veilige modus. Eenmaal opnieuw opgestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan goed werkt, betekent dit dat echt een recent geïnstalleerde applicatie de schuldige is. Wij recommanderen hiervoor om de recentste apps te deïnstalleren en vervolgens te testen of het probleem opgelost is.