Het kan gebeuren als je de camera op jouw Samsung Galaxy A6 start dat er een foutmelding kan worden afgebeeld. En als de camera van je Samsung Galaxy A6 niet meer werkt, kun je helaas geen foto’s meer maken! Om dit probleem te arrangeren, hebben we bedacht de onderstaande stappen te beschrijven zodat de camera van je Samsung Galaxy A6 opnieuw werkt.

We zullen dus zien hoe je moet doen als de camera-app op jouw Samsung Galaxy A6 één van de hieronderstaande foutmeldingen aanmeldt:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-samsung-galaxy-a6

Wat te doen als de camera van jouw Samsung Galaxy A6 niet meer werkt?

1- Start je Samsung Galaxy A6 opnieuw op

Het eerste wat je moet doen als de Samsung Galaxy A6-camera niet meer werkt, is het opnieuw opstarten van de telefoon. Ja, af en toe kan het komen door een eenvoudige storing. Als dit het geval is, volstaat een kleine herstart om het probleem op te lossen. Als het nog steeds niet werkt, kunt je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Af en toe doet de camera-app het niet omdat deze niet is geüpdatet. Je kunt dus updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens naar Mijn games en apps, dan Updaten. Als de app al geüpdatet is of het nog steeds niet doet, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je Samsung Galaxy A6

Het probleem zou kunnen komen van het cachegeheugen van de camera-app van de Samsung Galaxy A6. Om dit op te lossen, kan het genoeg zijn de cache van de app te wissen. Daarvoor moet je naar het Samsung Galaxy A6-parametermenu/Instellingen gaan. Tik daar op Apps & meldingen en vervolgens op Alle Apps Bekijken of App-info en vervolgens op Camera. Ga dan naar Opslag en Cache wissen. Probeer vervolgens de app te herstarten.

4- Start de Samsung Galaxy A6 opnieuw in veilige modus

Als geen enkel van de hierbovenstaande stappen heeft gewerkt, wil dit waarschijnlijk zeggen dat een nieuw geïnstalleerde app op jouw Samsung Galaxy A6 in conflict is met de camera-app. Indien je wilt weten of dat zo is, moet je de Samsung Galaxy A6 opnieuw opstarten in de veilige modus. Eenmaal opnieuw opgestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan wel werkt, wil dat zeggen dat zeker een nieuw geïnstalleerde applicatie de schuldige is. Vandaar dat wij je aanraden om de recentste apps te verwijderen en vervolgens te testen of het probleem opgelost is.