Of het nou op het toilet of in een zwembad is, het kan voorkomen dat men zijn Samsung Galaxy A23 in het water laat vallen. Maar het is niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij noodzakelijkerwijs kapot is. Het is inderdaad mogelijk een Samsung Galaxy A23 die in het water is gevallen te redden. Maar daarvoor is het belangrijk om de hieronder beschreven stappen te volgen. Men kan vaak slechte reflexen hebben wat schadelijk kan zijn voor de Samsung Galaxy A23. Als eerste laten we de stappen zien die je zou moeten volgen nadat de Samsung Galaxy A23 in het water is gevallen. Ten slotte wat je moet vermijden.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doensamsung-galaxy-a23

Stappen die je moet volgen als je Samsung Galaxy A23 in het water is gevallen

Als je je Samsung Galaxy A23 in goede staat wilt recupereren, raden wij je aan de onderstaande stappen te volgen.

Probeer de Samsung Galaxy A23 niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Het eerste wat je zeker moet doen wanneer de Samsung Galaxy A23 in het water is gevallen, is meteen de telefoon uit te zetten. Want het kan zijn dat hij nog aanstaat, schakel hem toch meteen uit zonder enkel andere manipulatie. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan toch niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Samsung Galaxy A23 het nog doet en vol water is, riskeer je kortsluiting en dat kan al gauw het einde van je toestel betekenen.

Verwijder de losse onderdelen

Zodra je de Samsung Galaxy A23 uit het water hebt gepakt en uitgedaan hebt, moet je hem zoveel mogelijk uit elkaar halen. Dit betekent dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij moet verwijderen als dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en dan naar de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Samsung Galaxy A23 zit

Met een rietje zal je het water uit je Samsung Galaxy A23 moeten zuigen. Hiervoor moet je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Samsung Galaxy A23 plaatsen en dan maar zuigen. Als je de indruk hebt dat je al het water uit je Samsung Galaxy A23 hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Samsung Galaxy A23 drogen

Nu de vierde stap hoe je de Samsung Galaxy A23 kan drogen. Hiervoor raden we je aan het toestel een aantal uren voor een ventilator te zetten. Vermijd het gebruik van technieken die de telefoon verwarmen, waardoor deze beschadigd kan worden. Eenmaal de telefoon gedroogd, raden we je aan om de Samsung Galaxy A23 24 of 48 uur in rijst te leggen. De rijst absorbeert het laatste vocht dat in de Samsung Galaxy A23 achter gebleven is.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Samsung Galaxy A23 aan

Logischerwijs als je de hierbovenstaande stappen secuur hebt gevolgd, moet je Samsung Galaxy A23 droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Samsung Galaxy A23 aan te zetten. Als hij niet herstart, raden we je aan nog een paar dagen geduld te hebben of de Samsung Galaxy A23 naar een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Samsung Galaxy A23 IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn sommige handelingen die je absoluut niet moet doen als je Samsung Galaxy A23 in het water is gevallen. De eerste is dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Dit kan de Samsung Galaxy A23 kapotmaken. Het is ook sterk afgeraden zich te bedienen van een warmtebron om de Samsung Galaxy A23 te drogen. Aangezien methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en daarom kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte mag je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan schade toebrengen aan de Samsung Galaxy A23.