Of het nu op het toilet of in een zwembad is, het kan gebeuren dat iemand zijn Samsung Galaxy A22 in het water heeft laten vallen. Het is echter niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij beslist kapot is. Het is echt haalbaar een Samsung Galaxy A22 van een drinkingsdood te redden. En daarvoor is het belangrijk om de hieronder beschreven stappen te volgen. Men kan dikwijls ongeschikte reflexen hebben wat fataal kan zijn voor de Samsung Galaxy A22. Als eerste laten we de stappen zien die je zou moeten volgen nadat de Samsung Galaxy A22 in het water is gevallen. Ten slotte wat je moet vermijden.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doensamsung-galaxy-a22

Stappen die je moet volgen als je Samsung Galaxy A22 in het water is gevallen

Als je je Samsung Galaxy A22 in goede staat wilt recupereren, raden wij je aan de volgende stappen te volgen.

Probeer de Samsung Galaxy A22 niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Het eerste wat je zeker moet doen als de Samsung Galaxy A22 kopje onder is gegaan, is meteen de telefoon uit te zetten. Ja het kan zijn dat hij het nog doet, zet hem toch meteen uit zonder enkel andere manoeuvre. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan toch niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Samsung Galaxy A22 het nog doet en nat is, riskeer je kortsluiting en dat kan al gauw het einde van je toestel betekenen.

Verwijder de losse onderdelen

Zodra je de Samsung Galaxy A22 uit het water hebt gevist en uitgedaan hebt, moet je hem zoveel mogelijk uit elkaar halen. Dit wil zeggen dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij zal moeten verwijderen als dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en ga verder met de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Samsung Galaxy A22 zit

Met behulp van een rietje zal je het water uit je Samsung Galaxy A22 moeten zuigen. Hiervoor plaats je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Samsung Galaxy A22 en dan maar zuigen. Als je denkt dat je al het water uit je Samsung Galaxy A22 hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Samsung Galaxy A22 drogen

Nu de vierde stap hoe je de Samsung Galaxy A22 kan drogen. Hiervoor adviseren we je de telefoon een aantal uren voor een ventilator te plaatsen. Vermijd het gebruik van technieken die de telefoon verwarmen, waardoor deze beschadigd kan worden. Zodra je de telefoon zo goed als mogelijk hebt gedroogd , raden we je aan om de Samsung Galaxy A22 24 of 48 uur in rijst te leggen. De rijst absorbeert het laatste vocht dat in de Samsung Galaxy A22 achterblijft.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Samsung Galaxy A22 aan

Wanneer je de vorige stappen zorgvuldig hebt gevolgd, moet je Samsung Galaxy A22 droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Samsung Galaxy A22 aan te zetten. Als hij niet herstart, stellen we je voor nog een paar dagen te wachten of de Samsung Galaxy A22 langs een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Samsung Galaxy A22 IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn sommige handelingen die je absoluut niet moet doen als je Samsung Galaxy A22 in het water is gevallen. De eerste is dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Want dat kan de Samsung Galaxy A22 kapotmaken. Het is ook niet aangeraden een warmtebron te gebruiken om de Samsung Galaxy A22 te drogen. Aangezien methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en zodoende kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte mag je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan schade toebrengen aan de Samsung Galaxy A22.