Het is wellicht weleens gebeurd dat je de camera op jouw Samsung Galaxy A21S start dat er een foutmelding kan worden weergegeven. En als de camera van je Samsung Galaxy A21S niet meer werkt, kun je helaas geen foto’s meer maken! Om dit probleem uit te zoeken, hebben we besloten de onderstaande stappen te beschrijven zodat de camera van je Samsung Galaxy A21S opnieuw werkt.

We zullen dus zien hoe je zou kunnen doen zodra de camera-app op jouw Samsung Galaxy A21S één van de volgende foutmeldingen laat zien:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-samsung-galaxy-a21s

Wat te doen als de camera van jouw Samsung Galaxy A21S niet meer werkt?

1- Start je Samsung Galaxy A21S opnieuw op

Het eerste wat je zou moeten doen als de Samsung Galaxy A21S-camera niet meer werkt, is het herstarten van de telefoon. Ja, misschien is het probleem te wijten aan een eenvoudige storing. Wanneer dit het geval is, is een kleine herstart voldoende om het probleem op te lossen. Als het nog steeds niet werkt, kunt je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Af en toe werkt de camera-app niet omdat deze niet is bijgewerkt. Je kunt dus updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens tik je op Mijn games en apps, dan Updaten. Als de applicatie al bijgewerkt is of het nog steeds niet doet, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je Samsung Galaxy A21S

Ook kan het probleem komen van het cachegeheugen van de camera-app van de Samsung Galaxy A21S. Om dit op te lossen, kan het voldoende zijn de cache van de applicatie te wissen. Hiervoor moet je naar het Samsung Galaxy A21S-parametermenu/Instellingen gaan. Klik daar op Apps & meldingen en dan op Alle Apps Bekijken of App-info en daarna op Camera. Ga dan naar Opslag en Cache wissen. Probeer daarna de app opnieuw op te starten.

4- Start de Samsung Galaxy A21S opnieuw in veilige modus

Als geen enkel van de hierbovenstaande stappen werkt, betekent dit waarschijnlijk dat een recent geïnstalleerde app op jouw Samsung Galaxy A21S in conflict is gekomen met de camera-app. Indien je wilt weten of dat zo is, moet je de Samsung Galaxy A21S herstarten in de veilige modus. Eenmaal opnieuw opgestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan goed werkt, betekent dit dat inderdaad een recent geïnstalleerde applicatie de boosdoener is. Wij recommanderen hiervoor om de meest recente apps te deïnstalleren en dan te testen of het probleem opgelost is.