Of het nu op het toilet of in een zwembad is, het kan voorkomen dat men zijn Samsung Galaxy A12 in het water laat vallen. Maar het is niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij beslist kapot is. Het is inderdaad haalbaar een Samsung Galaxy A12 van een drinkingsdood te redden. Maar daarvoor is het cruciaal om de hieronder beschreven stappen te volgen. Men kan vaak slechte reflexen hebben wat schadelijk kan zijn voor de Samsung Galaxy A12. Teneerste laten we een stappenplan zien die je moet volgen nadat de Samsung Galaxy A12 in het water is gevallen. Ten slotte wat je moet vermijden.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doensamsung-galaxy-a12

Stappen die je moet volgen als je Samsung Galaxy A12 in het water is gevallen

Als je je Samsung Galaxy A12 in goede staat wilt recupereren, adviseren wij je de volgende stappen te volgen.

Probeer de Samsung Galaxy A12 niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Het eerste wat je absoluut moet doen wanneer de Samsung Galaxy A12 kopje onder is gegaan, is direct de telefoon uit te zetten. Want het kan zijn dat hij nog aanstaat, zet hem toch onmiddelijk uit zonder enkel andere manipulatie. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan zeker niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Samsung Galaxy A12 het nog doet en vol water is, riskeer je kortsluiting en dat betekent al gauw het einde van je telefoon.

Verwijder de losse onderdelen

Wanneer je de Samsung Galaxy A12 uit het water hebt gepakt en uitgedaan hebt, moet je hem zoveel mogelijk uit elkaar halen. Dit betekent dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij moet verwijderen als dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en ga verder met de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Samsung Galaxy A12 zit

Met een rietje zal je het water uit je Samsung Galaxy A12 moeten zuigen. Hiervoor plaats je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Samsung Galaxy A12 en dan maar zuigen. Als je de indruk hebt dat je al het water uit je Samsung Galaxy A12 hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Samsung Galaxy A12 drogen

Nu de volgende stap hoe je de Samsung Galaxy A12 kan drogen. Hiervoor adviseren we je hem een aantal uren voor een ventilator te zetten. Vermijd het gebruik van technieken die de telefoon kunnen verhitten, waardoor deze beschadigd kan worden. Zodra je de telefoon zo goed als mogelijk hebt gedroogd , raden we je aan om de Samsung Galaxy A12 24 of 48 uur in rijst te leggen. De rijst absorbeert het laatste vocht dat in de Samsung Galaxy A12 achterblijft.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Samsung Galaxy A12 aan

Wanneer je de vorige stappen zorgvuldig hebt gevolgd, moet je Samsung Galaxy A12 droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Samsung Galaxy A12 aan te zetten. Als hij niet aangaat, raden we je aan nog een paar dagen te wachten of de Samsung Galaxy A12 langs een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Samsung Galaxy A12 IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn sommige handelingen die je zeker niet moet doen als je Samsung Galaxy A12 in het water is gevallen. De eerste is dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Want dat kan de Samsung Galaxy A12 vernietigen. Het is ook niet aangeraden een warmtebron te gebruiken om de Samsung Galaxy A12 te drogen. Aangezien methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en zodoende kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte moet je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan de Samsung Galaxy A12 beschadigen.