Of het nou op het toilet of in een zwembad is, het kan voorkomen dat iemand zijn Samsung Galaxy A04s in het water laat vallen. Maar het is niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij het noodzakelijkerwijs begeven heeft. Het is inderdaad haalbaar een Samsung Galaxy A04s die in het water is gevallen te redden. Maar daarom is het belangrijk om bepaalde stappen te volgen. Men kan vaak ongeschikte reflexen hebben wat fataal kan zijn voor de Samsung Galaxy A04s. Teneerste laten we de stappen zien die je zou moeten volgen nadat de Samsung Galaxy A04s in het water is gevallen. Ten tweede wat je moet vermijden.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doensamsung-galaxy-a04s

Stappen die je moet volgen als je Samsung Galaxy A04s in het water is gevallen

Als je je Samsung Galaxy A04s in goede staat wilt herstellen, adviseren wij je de onderstaande stappen te volgen.

Probeer de Samsung Galaxy A04s niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Als allereerste wat je zeker moet doen wanneer de Samsung Galaxy A04s kopje onder is gegaan, is onmiddelijk de telefoon uit te schakelen. Ja het kan zijn dat hij het nog doet, zet hem toch meteen uit zonder enkel andere manipulatie. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan zeker niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Samsung Galaxy A04s nog aanstaat en nat is, riskeer je kortsluiting en dat betekent al gauw het einde van je toestel.

Verwijder de losse onderdelen

Wanneer je de Samsung Galaxy A04s uit het water hebt gepakt en uitgeschakeld hebt, moet je zoveel mogelijk losse onderdelen verwijderen. Dit betekent dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij moet verwijderen zover dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en dan naar de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Samsung Galaxy A04s zit

Met een rietje zal je het water uit je Samsung Galaxy A04s moeten zuigen. Hiervoor plaats je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Samsung Galaxy A04s en dan maar zuigen. Als je de indruk hebt dat je al het water uit je Samsung Galaxy A04s hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Samsung Galaxy A04s drogen

En dan nu de vierde stap hoe je de Samsung Galaxy A04s kan drogen. Hiervoor raden we je aan het toestel een aantal uren voor een ventilator te zetten. Vermijd het gebruik van technieken die de telefoon verwarmen, waardoor deze dood kan gaan. Zodra je de telefoon zo goed als mogelijk hebt gedroogd , leg dan de Samsung Galaxy A04s 24 of 48 uur in rijst. De rijst neemt het laatste vocht op dat in de Samsung Galaxy A04s achterblijft.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Samsung Galaxy A04s aan

Wanneer je de vorige stappen goed hebt gevolgd, moet je Samsung Galaxy A04s droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Samsung Galaxy A04s aan te zetten. Als hij niet aangaat, raden we je aan nog een paar dagen geduld te hebben of de Samsung Galaxy A04s langs een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Samsung Galaxy A04s IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn verschillende handelingen die je absoluut niet moet doen als je Samsung Galaxy A04s in het water is gevallen. Bijvoorbeeld dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Want dat kan de Samsung Galaxy A04s kapotmaken. Het is ook niet aangeraden een warmtebron te gebruiken om de Samsung Galaxy A04s te drogen. Aangezien methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en zodoende kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte mag je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan de Samsung Galaxy A04s beschadigen.