Of het nu op het toilet of in een zwembad is, het kan voorkomen dat men zijn Realme GT Neo 2 in het water heeft laten vallen. Het is zeker niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij het noodzakelijkerwijs begeven heeft. Het is inderdaad mogelijk een Realme GT Neo 2 van een drinkingsdood te redden. En daarom is het cruciaal om de hieronder beschreven stappen te volgen. Men kan vaak ongeschikte reflexen hebben wat kwalijk kan zijn voor de Realme GT Neo 2. Als eerste laten we een stappenplan zien die je moet volgen nadat de Realme GT Neo 2 in het water is gevallen. Ten slotte wat je moet vermijden.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doenrealme-gt-neo-2

Stappen die je moet volgen als je Realme GT Neo 2 in het water is gevallen

Als je je Realme GT Neo 2 in goede staat wilt herstellen, raden wij je aan de onderstaande stappen te volgen.

Probeer de Realme GT Neo 2 niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Het eerste wat je zeker moet doen als de Realme GT Neo 2 in het water is gevallen, is direct de telefoon uit te schakelen. Ja het kan zijn dat hij het nog doet, zet hem toch meteen uit zonder enig andere manoeuvre. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan zeker niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Realme GT Neo 2 het nog doet en vol water is, kan je kortsluiting krijgen en dat betekent al gauw het einde van je toestel.

Verwijder de losse onderdelen

Wanneer je de Realme GT Neo 2 uit het water hebt gepakt en uitgeschakeld hebt, moet je hem zoveel mogelijk uit elkaar halen. Dit betekent dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij zal moeten verwijderen zover dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en dan naar de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Realme GT Neo 2 zit

Met behulp van een rietje moet je het water uit je Realme GT Neo 2 zuigen. Hiervoor moet je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Realme GT Neo 2 plaatsen en dan maar zuigen. Als je denkt dat je al het water uit je Realme GT Neo 2 hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Realme GT Neo 2 drogen

En dan nu de vierde stap hoe je de Realme GT Neo 2 kan drogen. Hiervoor raden we je aan de telefoon enkele uren voor een ventilator te plaatsen. Vermijd het gebruik van technieken die de telefoon kunnen verhitten, waardoor deze dood kan gaan. Zodra je de telefoon zo goed als mogelijk hebt gedroogd , leg dan de Realme GT Neo 2 24 of 48 uur in rijst. De rijst neemt het laatste vocht op dat in de Realme GT Neo 2 achter gebleven is.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Realme GT Neo 2 aan

Wanneer je de vorige stappen goed hebt gevolgd, moet je Realme GT Neo 2 droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Realme GT Neo 2 aan te zetten. Als hij niet aangaat, stellen we je voor nog een paar dagen geduld te hebben of de Realme GT Neo 2 naar een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Realme GT Neo 2 IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn sommige handelingen die je absoluut niet moet doen als je Realme GT Neo 2 in het water is gevallen. De eerste is dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Dit kan de Realme GT Neo 2 vernietigen. Het is ook sterk afgeraden een warmtebron te gebruiken om de Realme GT Neo 2 te drogen. Omdat methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en daarom kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte moet je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan de Realme GT Neo 2 beschadigen.