Het is wellicht weleens gebeurd dat je de camera op jouw Razer Phone 2 start dat er een foutmelding kan worden weergegeven. En ja als de camera van je Razer Phone 2 niet meer werkt, zou je helaas geen foto’s meer kunnen maken! Om dit probleem uit te zoeken, hebben we besloten de onderstaande stappen te beschrijven opdat de camera van je Razer Phone 2 opnieuw werkt.

We zullen dus zien wat je moet doen zodra de camera-app op jouw Razer Phone 2 één van de volgende foutmeldingen laat zien:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-razer-phone-2

Wat te doen als de camera van jouw Razer Phone 2 niet meer werkt?

1- Start je Razer Phone 2 opnieuw op

Het eerste wat je moet doen als de Razer Phone 2-camera niet meer werkt, is het herstarten van de telefoon. Inderdaad, af en toe kan het probleem komen door een eenvoudige storing. Als dat zo is , volstaat een kleine herstart om het probleem op te lossen. Als het nog steeds niet werkt, moet je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Soms doet de camera-app het niet want deze is dan niet geüpdatet. Je moet dan updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens tik je op Mijn games en apps, dan Updaten. Als de applicatie al geüpdatet is of nog steeds niet werkt, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je Razer Phone 2

Het probleem kan komen van het cachegeheugen van de camera-app van de Razer Phone 2. Om dit op te lossen, kan het genoeg zijn de cache van de applicatie te wissen. Hiervoor moet je naar het Razer Phone 2-parametermenu/Instellingen gaan. Tik daar op Apps & meldingen en vervolgens op Alle Apps Bekijken of App-info en daarna op Camera. Ga dan naar Opslag en Cache wissen. Probeer daarna de app te herstarten.

4- Start de Razer Phone 2 opnieuw in veilige modus

Als geen van de hierbovenstaande stappen werkt, betekent dit waarschijnlijk dat een nieuw geïnstalleerde app op jouw Razer Phone 2 in conflict is gekomen met de camera-app. Als je wilt weten of dat zo is, moet je de Razer Phone 2 herstarten in de veilige modus. Eén keer hergestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan goed werkt, wil dat zeggen dat echt een nieuw geïnstalleerde applicatie de schuldige is. We raden je daarom aan om de meest recente apps weg te doen en vervolgens te testen of het probleem opgelost is.