Een bestand te kunnen openen en lezen op je Samsung Galaxy Note 9 is erg praktisch geworden. Want als je een bijlage bij een e-mail ontvangt, is het handig om deze op je Samsung Galaxy Note 9 te kunnen lezen. Of het nu gaat om een Pdf-bestand, een Doc-bestand of een Excel-bestand, het is mogelijk om ze te openen, te lezen en zelfs te wijzigen op je Samsung Galaxy Note 9. De methode om een bestand te lezen kan verschillend zijn, afhankelijk van het formaat. Ten eerste bekijken we hoe je een Pdf-bestand op je telefoon kunt lezen. Ten tweede hoe je Word-bestanden op je Samsung Galaxy Note 9 kunt openen. En ten slotte hoe je een Excel-spreadsheet kunt openen.

pdf-bestanden-lezen-wijzigen-samsung-galaxy-note-9

Een Pdf-bestand openen, lezen en bewerken op Samsung Galaxy Note 9

Het Pdf-formaat is een van de meest gebruikte formaten voor het delen van documenten. Het is daarom essentieel om dit type bestand met je Samsung Galaxy Note 9 te kunnen lezen. In principe is er al een app op je Samsung Galaxy Note 9 om Pdf’s te kunnen lezen. De app Google Drive is normaal gesproken standaard geïnstalleerd op de telefoon. Als je een krachtigere app wilt om je Pdf-bestanden te lezen, adviseren wij je Adobe Acrobat Reader. Als je de Pdf-documenten wilt wijzigen op je Samsung Galaxy Note 9, kun je dit doen met de app Adobe Fill & Sign.

Een Doc-bestand openen en lezen op Samsung Galaxy Note 9

Doc-bestanden worden gebruikt door de Word software. Dus, als je Word bestanden wilt lezen op je Samsung Galaxy Note 9, kun je de app Adobe Acrobat reader gebruiken die je in het vorige hoofdstukje hebt gezien. Als je een Word-document wilt kunnen bewerken op je Samsung Galaxy Note 9, moet je de Microsoft Word-app op je telefoon downloaden en installeren.

Een Excel-bestand openen en lezen op Samsung Galaxy Note 9

De Excel-bestanden zijn de referentie van de spreadsheet en het is essentieel om dit type bestand te kunnen bewerken op je Samsung Galaxy Note 9. Hiervoor moet je Microsoft Excel downloaden en installeren op je Samsung Galaxy Note 9. Hiermee kun je de tabellen lezen en aanpassen op je telefoon.