Het kan zijn dat je de camera op jouw Oppo RX17 start dat er een foutmelding kan worden weergegeven. En ja als de camera van je Oppo RX17 niet meer werkt, zou je helaas geen foto’s meer kunnen maken! Om dit probleem te arrangeren, hebben we bedacht de onderstaande stappen te beschrijven zodat de camera van je Oppo RX17 weer werkt.

We zullen dus zien hoe je zou kunnen doen zodra de camera-app op jouw Oppo RX17 één van de volgende foutmeldingen laat zien:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-oppo-rx17

Wat te doen als de camera van jouw Oppo RX17 niet meer werkt?

1- Start je Oppo RX17 opnieuw op

Wat je als eerste kan proberen als de Oppo RX17-camera niet meer werkt, is het herstarten van de telefoon. Inderdaad, misschien is het probleem te wijten aan een eenvoudige storing. Als dat gebeurd, is een kleine herstart genoeg om het probleem op te lossen. Als het dan nog niet werkt, kunt je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Soms doet de camera-app het niet want deze is dan niet geüpdatet. Je zou kunnen updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens naar Mijn games en apps, dan Updaten. Als de app al geüpdatet is of het nog steeds niet doet, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je Oppo RX17

Het probleem kan komen van het cachegeheugen van de camera-app van de Oppo RX17. Om dit te verhelpen, kan het genoeg zijn de cache van de app te wissen. Om dat te doen, moet je naar het Oppo RX17-parametermenu/Instellingen gaan. Klik daar op Apps & meldingen en dan op Alle Apps Bekijken of App-info en daarna op Camera. Ga dan naar Opslag en Cache wissen. Probeer daarna de app opnieuw op te starten.

4- Start de Oppo RX17 opnieuw in veilige modus

Als geen van de hierbovenstaande stappen werkt, wil dit waarschijnlijk betekenen dat een nieuw geïnstalleerde app op jouw Oppo RX17 in conflict is met de camera-app. Indien je zou willen weten of dit het geval is, moet je de Oppo RX17 herstarten in de veilige modus. Eén keer opnieuw opgestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan wel werkt, wil dat zeggen dat zeker een nieuw geïnstalleerde applicatie de schuldige is. Vandaar dat wij je aanraden om de meest recente apps te verwijderen en dan te testen of het probleem opgelost is.