Soms vergeet je het patroon dat je op jouw Realme GT Neo 2 hebt ingesteld. Als dat gebeurt, is de schermvergrendeling geblokkeerd, want we kunnen ons het patroon niet meer herinneren. Als jou dit overkomt, maak je geen zorgen, jouw telefoon is niet permanent geblokkeerd. Er zijn oplossingen om de Realme GT Neo 2 te ontgrendelen wanneer je jouw patroon bent vergeten. We zullen eerst bekijken hoe je het patroon kunt ontgrendelen met jouw Google-account, dan hoe je Android-apparaatbeheer kunt gebruiken om de Realme GT Neo 2 te ontgrendelen, en ten slotte hoe je de Realme GT Neo 2 kunt resetten als die nog steeds geblokkeerd is.

Ontgrendel-als-je-het-patroon-vergeten-bentrealme-gt-neo-2

Ontgrendel het patroon van de schermvergrendeling van Realme GT Neo 2 met de Google-account

Als je je het patroon dat je op jouw Realme GT Neo 2 hebt ingesteld, nog steeds niet kunt herinneren, moet je het volgende doen. Je moet eerst 5 keer een fout patroon invoeren op je Realme GT Neo 2. Dit blokkeert de Realme GT Neo 2 gedurende 30 seconden en onderaan het scherm zal een knop patroon vergeten moeten verschijnen. Klik op deze knop om de herstelpagina te openen. Eenmaal op deze pagina moet je naam en wachtwoord invoeren met jouw Google-account of jouw patroon-PIN . Als je de correcte inloggegevens hebt gegeven, wordt het startscherm van Realme GT Neo 2 ontgrendeld.

Gebruik Android Device Manager om Realme GT Neo 2 te ontgrendelen

Als de vorige oplossing niet werkt, kun je Apparaatbeheer gebruiken om het patroon van jouw Realme GT Neo 2 te ontgrendelen. Ga hiervoor naar www.google.com/android/devicemanager en log in met het Google-account waarmee jouw Realme GT Neo 2 ingesteld is. Als je dat gedaan hebt, klik je op Vergrendelen . Vul vervolgens een nieuw wachtwoord in om de Realme GT Neo 2 te ontgrendelen. Je moet dan gewoon testen om te zien of dat goed werkt.

Reset de Realme GT Neo 2 als je het patroon vergeten bent

Als je na de hierboven genoemde oplossingen nog steeds geen succes hebt, is er een ultieme oplossing om de Realme GT Neo 2 te ontgrendelen in het geval van een vergeten patroon. Deze oplossing is de Realme GT Neo 2 opnieuw in te stellen via een hard reset. Om dit te doen, moet je de Realme GT Neo 2 starten in de herstelmodus en een Factory Reset uitvoeren. Bekijk hiervoor onze tutorial hoe een Realme GT Neo 2 te resetten.