Soms vergeet je het patroon dat je op jouw Motorola one hebt ingesteld. Als dat gebeurt, is de schermvergrendeling geblokkeerd, want we kunnen ons het patroon niet meer herinneren. Als jou dit overkomt, maak je geen zorgen, jouw telefoon is niet permanent geblokkeerd. Er zijn oplossingen om de Motorola one te ontgrendelen wanneer je jouw patroon bent vergeten. We zullen eerst bekijken hoe je het patroon kunt ontgrendelen met jouw Google-account, dan hoe je Android-apparaatbeheer kunt gebruiken om de Motorola one te ontgrendelen, en ten slotte hoe je de Motorola one kunt resetten als die nog steeds geblokkeerd is.

Ontgrendel-als-je-het-patroon-vergeten-bentmotorola-one

Ontgrendel het patroon van de schermvergrendeling van Motorola one met de Google-account

Als je je het patroon dat je op jouw Motorola one hebt ingesteld, nog steeds niet kunt herinneren, moet je het volgende doen. Je moet eerst 5 keer een fout patroon invoeren op je Motorola one. Dit blokkeert de Motorola one gedurende 30 seconden en onderaan het scherm zal een knop patroon vergeten moeten verschijnen. Klik op deze knop om de herstelpagina te openen. Eenmaal op deze pagina moet je naam en wachtwoord invoeren met jouw Google-account of jouw patroon-PIN . Als je de correcte inloggegevens hebt gegeven, wordt het startscherm van Motorola one ontgrendeld.

Gebruik Android Device Manager om Motorola one te ontgrendelen

Als de vorige oplossing niet werkt, kun je Apparaatbeheer gebruiken om het patroon van jouw Motorola one te ontgrendelen. Ga hiervoor naar www.google.com/android/devicemanager en log in met het Google-account waarmee jouw Motorola one ingesteld is. Als je dat gedaan hebt, klik je op Vergrendelen . Vul vervolgens een nieuw wachtwoord in om de Motorola one te ontgrendelen. Je moet dan gewoon testen om te zien of dat goed werkt.

Reset de Motorola one als je het patroon vergeten bent

Als je na de hierboven genoemde oplossingen nog steeds geen succes hebt, is er een ultieme oplossing om de Motorola one te ontgrendelen in het geval van een vergeten patroon. Deze oplossing is de Motorola one opnieuw in te stellen via een hard reset. Om dit te doen, moet je de Motorola one starten in de herstelmodus en een Factory Reset uitvoeren. Bekijk hiervoor onze tutorial hoe een Motorola one te resetten.