Soms vergeet je het patroon dat je op jouw Google Nexus 7 hebt ingesteld. Als dat gebeurt, is de schermvergrendeling geblokkeerd, want we kunnen ons het patroon niet meer herinneren. Als jou dit overkomt, maak je geen zorgen, jouw telefoon is niet permanent geblokkeerd. Er zijn oplossingen om de Google Nexus 7 te ontgrendelen wanneer je jouw patroon bent vergeten. We zullen eerst bekijken hoe je het patroon kunt ontgrendelen met jouw Google-account, dan hoe je Android-apparaatbeheer kunt gebruiken om de Google Nexus 7 te ontgrendelen, en ten slotte hoe je de Google Nexus 7 kunt resetten als die nog steeds geblokkeerd is.

Ontgrendel-als-je-het-patroon-vergeten-bentGoogle-Nexus-7

Ontgrendel het patroon van de schermvergrendeling van Google Nexus 7 met de Google-account

Als je je het patroon dat je op jouw Google Nexus 7 hebt ingesteld, nog steeds niet kunt herinneren, moet je het volgende doen. Je moet eerst 5 keer een fout patroon invoeren op je Google Nexus 7. Dit blokkeert de Google Nexus 7 gedurende 30 seconden en onderaan het scherm zal een knop patroon vergeten moeten verschijnen. Klik op deze knop om de herstelpagina te openen. Eenmaal op deze pagina moet je naam en wachtwoord invoeren met jouw Google-account of jouw patroon-PIN . Als je de correcte inloggegevens hebt gegeven, wordt het startscherm van Google Nexus 7 ontgrendeld.

Gebruik Android Device Manager om Google Nexus 7 te ontgrendelen

Als de vorige oplossing niet werkt, kun je Apparaatbeheer gebruiken om het patroon van jouw Google Nexus 7 te ontgrendelen. Ga hiervoor naar www.google.com/android/devicemanager en log in met het Google-account waarmee jouw Google Nexus 7 ingesteld is. Als je dat gedaan hebt, klik je op Vergrendelen . Vul vervolgens een nieuw wachtwoord in om de Google Nexus 7 te ontgrendelen. Je moet dan gewoon testen om te zien of dat goed werkt.

Reset de Google Nexus 7 als je het patroon vergeten bent

Als je na de hierboven genoemde oplossingen nog steeds geen succes hebt, is er een ultieme oplossing om de Google Nexus 7 te ontgrendelen in het geval van een vergeten patroon. Deze oplossing is de Google Nexus 7 opnieuw in te stellen via een hard reset. Om dit te doen, moet je de Google Nexus 7 starten in de herstelmodus en een Factory Reset uitvoeren. Bekijk hiervoor onze tutorial hoe een Google Nexus 7 te resetten.