Het kan gebeuren dat foto’s van je ASUS Zenfone 2 onscherp zijn. Dat is natuurlijk heel vervelend als je juist mooie foto’s wilt maken! Maar daar zijn oplossingen voor, want het wil niet zeggen dat de camera van je ASUS Zenfone 2 kapot is als je onscherpe foto’s hebt. Deze verschillende oplossingen zullen we in dit artikel bekijken. Ten eerste zijn er enkele dingen die je moet controleren als de foto’s van de ASUS Zenfone 2 wazig zijn. En ten tweede de instellingen die je kunt aanpassen om te voorkomen dat de foto’s van ASUS Zenfone 2 onscherp zijn.

onscherpe-foto-asus-zenfone-2

Wat moet je doen als de foto’s van de ASUS Zenfone 2 wazig zijn

Hieronder staan alle dingen die je kunt doen als de foto’s op je ASUS Zenfone 2 wazig zijn. Als de ene stap niet werkt, ga dan gewoon naar de volgende.

Maak de lens van de camera van je ASUS Zenfone 2 schoon

Het is vaak het eerste waar je naar moet kijken als foto’s wazig zijn. Soms kan stof of vocht ervoor zorgen dat foto’s van de ASUS Zenfone 2 onscherp zijn. Daarom raden wij je aan de cameralens te reinigen met een licht vochtig wattenstaafje. Zorg ervoor dat je het daarna goed afveegt met een zachte doek voordat je opnieuw een test doet.

Controleer de fotoresolutie van je ASUS Zenfone 2

Soms zijn de foto’s van de ASUS Zenfone 2 onscherp omdat de resolutie erg laag is. Om dit te controleren ga je naar je camera-app. Ga dan naar Instellingen en vervolgens naar Resolutie. Als je daar bent, moet je controleren of de resolutie niet minimaal is. Als dat zo is, verhoog het dan.

Check de focus van de camera van je ASUS Zenfone 2

Het feit dat het beeld wazig is, kan mogelijk te wijten zijn aan een focusprobleem. Om dit op te lossen, moet je naar de Camera-app van je ASUS Zenfone 2 gaan en dan naar Focus Mode. Als je daar bent, moet je de Autofocus modus controleren. Als de macromodus is ingeschakeld, betekent dit dat het probleem daar vandaan komt.

Wissel de Camera-app van je ASUS Zenfone 2

Als geen van de bovenstaande oplossingen werkt, kan dit betekenen dat het probleem van de Camera-app komt. Soms kan de Camera-app van een ASUS Zenfone 2 wazig beeld opleveren. We hebben hier geen verklaring voor, maar wel een oplossing. Je kunt een andere app kiezen, die je gemakkelijk kunt downloaden uit de Play Store.

En als de foto’s van de ASUS Zenfone 2 toch onscherp blijven

Als geen van de bovenstaande oplossingen werkt en de foto’s zijn nog steeds onscherp, kan het probleem van de camera op de ASUS Zenfone 2 komen. In dit geval kun je het beste je telefoon terugbrengen naar de winkel. Als het mogelijk is, raden wij je aan om de garantie te laten werken. Als dit niet mogelijk is, ga dan naar een reparateur.