Of het nou op het toilet of in een zwembad is, het kan voorkomen dat men zijn OnePlus 6T in het water laat vallen. Het is zeker niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij het zowiezo begeven heeft. Het is echt mogelijk een OnePlus 6T van een drinkingsdood te redden. Maar daarvoor is het belangrijk om bepaalde stappen te volgen. Men kan dikwijls slechte reflexen hebben wat fataal kan zijn voor de OnePlus 6T. Teneerste laten we de stappen zien die je moet volgen nadat de OnePlus 6T in het water is gevallen. Ten tweede wat je moet vermijden.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doenoneplus-6t

Stappen die je moet volgen als je OnePlus 6T in het water is gevallen

Als je je OnePlus 6T in goede staat wilt recupereren, raden wij je aan de onderstaande stappen te volgen.

Probeer de OnePlus 6T niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Het eerste wat je zeker moet doen wanneer de OnePlus 6T kopje onder is gegaan, is direct de telefoon uit te zetten. Ja het kan zijn dat hij nog aanstaat, schakel hem toch onmiddelijk uit zonder enig andere manipulatie. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan toch niet opnieuw aan te zetten. Want, als de OnePlus 6T nog aanstaat en vol water is, kan je kortsluiting krijgen en dat betekent al gauw het einde van je telefoon.

Verwijder de losse onderdelen

Zodra je de OnePlus 6T uit het water hebt gevist en uitgeschakeld hebt, moet je hem zoveel mogelijk uit elkaar halen. Dit wil zeggen dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij zal moeten verwijderen zover dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en ga verder met de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je OnePlus 6T zit

Met behulp van een rietje moet je het water uit je OnePlus 6T zuigen. Hiervoor plaats je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de OnePlus 6T en dan maar zuigen. Als je denkt dat je al het water uit je OnePlus 6T hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De OnePlus 6T drogen

Nu de volgende stap hoe je de OnePlus 6T kan drogen. Hiervoor raden we je aan het toestel enkele uren voor een ventilator te plaatsen. Vermijd het gebruik van technieken die de telefoon kunnen opwarmen, waardoor deze kapot kan gaan. Eenmaal de telefoon gedroogd, leg dan de OnePlus 6T 24 of 48 uur in rijst. De rijst neemt het laatste vocht op dat in de OnePlus 6T achterblijft.

Zet de onderdelen er weer in en zet de OnePlus 6T aan

Wanneer je de vorige stappen zorgvuldig hebt gevolgd, moet je OnePlus 6T droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de OnePlus 6T aan te zetten. Als hij niet aangaat, raden we je aan nog een paar dagen geduld te hebben of de OnePlus 6T langs een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE OnePlus 6T IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn sommige handelingen die je zeker niet moet doen als je OnePlus 6T in het water is gevallen. Bijvoorbeeld dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Want dat kan de OnePlus 6T vernietigen. Het is ook niet aangeraden zich te bedienen van een warmtebron om de OnePlus 6T te drogen. Omdat methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en daarom kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte mag je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan de OnePlus 6T beschadigen.