Of het nu tijdens een toiletbezoek of in een zwembad is, het kan gebeuren dat men zijn nan in het water laat vallen. Het is echter niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij beslist kapot is. Het is inderdaad mogelijk een nan die in het water is gevallen te redden. Maar daarom is het belangrijk om de hieronder beschreven stappen te volgen. Men kan dikwijls slechte reflexen hebben wat kwalijk kan zijn voor de nan. Als eerste laten we een stappenplan zien die je zou moeten volgen nadat de nan in het water is gevallen. Ten slotte wat je moet vermijden.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doennan

Stappen die je moet volgen als je nan in het water is gevallen

Als je je nan in goede staat wilt recupereren, adviseren wij je de volgende stappen te volgen.

Probeer de nan niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Het eerste wat je zeker moet doen wanneer de nan kopje onder is gegaan, is direct de telefoon uit te schakelen. Want het kan zijn dat hij het nog doet, zet hem toch meteen uit zonder enkel andere manipulatie. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan toch niet opnieuw aan te zetten. Want, als de nan het nog doet en nat is, kan je kortsluiting krijgen en dat betekent al gauw het einde van je telefoon.

Verwijder de losse onderdelen

Zodra je de nan uit het water hebt gepakt en uitgeschakeld hebt, moet je hem zoveel mogelijk uit elkaar halen. Dit betekent dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij zal moeten verwijderen als dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en ga verder met de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je nan zit

Met een rietje moet je het water uit je nan zuigen. Hiervoor plaats je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de nan en dan maar zuigen. Als je denkt dat je al het water uit je nan hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De nan drogen

En dan nu de vierde stap hoe je de nan kan drogen. Hiervoor adviseren we je de telefoon een aantal uren voor een ventilator te zetten. Gebruik niet de technieken die de telefoon kunnen verhitten, waardoor deze kapot kan gaan. Zodra je de telefoon zo goed als mogelijk hebt gedroogd , raden we je aan om de nan 24 of 48 uur in rijst te leggen. De rijst onttrekt het laatste vocht dat in de nan achterblijft.

Zet de onderdelen er weer in en zet de nan aan

Logischerwijs als je de vorige stappen goed hebt gevolgd, moet je nan droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de nan aan te zetten. Als hij niet herstart, raden we je aan nog een paar dagen geduld te hebben of de nan naar een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE nan IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn verschillende handelingen die je absoluut niet moet doen als je nan in het water is gevallen. Bijvoorbeeld dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Dit kan de nan vernietigen. Het is ook sterk afgeraden zich te bedienen van een warmtebron om de nan te drogen. Omdat methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en daarom kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte mag je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan de nan beschadigen.