Of het nu op het toilet of in een zwembad is, het kan voorkomen dat iemand zijn Motorola one in het water heeft laten vallen. Maar het is niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij het noodzakelijkerwijs begeven heeft. Het is inderdaad haalbaar een Motorola one van een drinkingsdood te redden. En daarvoor is het cruciaal om de hieronder beschreven stappen te volgen. Men kan dikwijls slechte reflexen hebben wat fataal kan zijn voor de Motorola one. Teneerste laten we een stappenplan zien die je zou moeten volgen nadat de Motorola one in het water is gevallen. Ten slotte wat je moet vermijden.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doenmotorola-one

Stappen die je moet volgen als je Motorola one in het water is gevallen

Als je je Motorola one in goede staat wilt herstellen, adviseren wij je de volgende stappen te volgen.

Probeer de Motorola one niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Als allereerste wat je zeker moet doen wanneer de Motorola one in het water is gevallen, is onmiddelijk de telefoon uit te zetten. Ja het kan zijn dat hij het nog doet, zet hem toch meteen uit zonder enig andere manoeuvre. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan toch niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Motorola one nog aanstaat en vol water is, kan je kortsluiting krijgen en dat betekent al gauw het einde van je telefoon.

Verwijder de losse onderdelen

Zodra je de Motorola one uit het water hebt gehaald en uitgeschakeld hebt, moet je zoveel mogelijk losse onderdelen verwijderen. Dit wil zeggen dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij zal moeten verwijderen zover dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en ga verder met de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Motorola one zit

Met een rietje moet je het water uit je Motorola one zuigen. Hiervoor moet je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Motorola one plaatsen en dan maar zuigen. Als je denkt dat je al het water uit je Motorola one hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Motorola one drogen

En dan nu de vierde stap hoe je de Motorola one kan drogen. Hiervoor adviseren we je hem een aantal uren voor een ventilator te zetten. Gebruik niet de technieken die de telefoon kunnen verhitten, waardoor deze dood kan gaan. Zodra je de telefoon zo goed als mogelijk hebt gedroogd , raden we je aan om de Motorola one 24 of 48 uur in rijst te leggen. De rijst onttrekt het laatste vocht dat in de Motorola one achter gebleven is.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Motorola one aan

Logischerwijs als je de vorige stappen goed hebt gevolgd, moet je Motorola one droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Motorola one aan te zetten. Als hij niet aangaat, stellen we je voor nog een paar dagen geduld te hebben of de Motorola one langs een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Motorola one IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn verschillende handelingen die je absoluut niet moet doen als je Motorola one in het water is gevallen. Bijvoorbeeld dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Want dat kan de Motorola one vernietigen. Het is ook niet aangeraden een warmtebron te gebruiken om de Motorola one te drogen. Aangezien methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en daarom kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte moet je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan de Motorola one beschadigen.