Het kan zijn dat je de camera op jouw Motorola Moto G7 start dat er een foutmelding wordt weergegeven. En ja als de camera van je Motorola Moto G7 niet meer werkt, kun je helaas geen foto’s meer maken! Om dit probleem uit te zoeken, hebben we besloten de volgende stappen te beschrijven opdat de camera van je Motorola Moto G7 opnieuw werkt.

We zullen dus zien hoe je moet doen als de camera-app op jouw Motorola Moto G7 één van de volgende foutmeldingen laat zien:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-motorola-moto-g7

Wat te doen als de camera van jouw Motorola Moto G7 niet meer werkt?

1- Start je Motorola Moto G7 opnieuw op

Het eerste wat je zou moeten doen als de Motorola Moto G7-camera niet meer werkt, is het herstarten van de telefoon. Ja, soms kan het komen door een eenvoudige storing. Als dat het geval is, volstaat een kleine herstart om het probleem op te lossen. Als het dan nog niet werkt, kunt je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Soms doet de camera-app het niet want deze is dan niet bijgewerkt. Je moet dan updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens naar Mijn games en apps, dan Updaten. Als de app al bijgewerkt is of nog steeds niet werkt, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je Motorola Moto G7

Ook kan het probleem komen van het cachegeheugen van de camera-app van de Motorola Moto G7. Om dit te verhelpen, kan het genoeg zijn de cache van de app te wissen. Hiervoor moet je naar het Motorola Moto G7-parametermenu/Instellingen gaan. Klik daar op Apps & meldingen en vervolgens op Alle Apps Bekijken of App-info en daarna op Camera. Ga dan naar Opslag en Cache wissen. Probeer daarna de app opnieuw op te starten.

4- Start de Motorola Moto G7 opnieuw in veilige modus

Als geen enkel van de voorgaande stappen heeft gewerkt, wil dit waarschijnlijk betekenen dat een recent geïnstalleerde app op jouw Motorola Moto G7 in conflict is met de camera-app. Als je zou willen weten of dat zo is, moet je de Motorola Moto G7 herstarten in de veilige modus. Eén keer opnieuw opgestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan goed werkt, betekent dit dat echt een recent geïnstalleerde applicatie de boosdoener is. Wij recommanderen hiervoor om de meest recente apps weg te doen en vervolgens te controleren of het probleem opgelost is.