Soms is de Samsung Galaxy A9 niet goed geconfigureerd om een MMS te kunnen lezen. Inderdaad, wanneer je een MMS op je Samsung Galaxy A9 ontvangt, kan het zijn dat je een bericht krijgt om deze te downloaden. Zelfs als je op Download klikt, is het misschien niet altijd mogelijk om de MMS te lezen. Dus, om MMS-berichten goed te kunnen lezen en ze te laten verschijnen in jouw berichten, moet je de MMS configureren. We kijken eerst naar de voorwaarden om het lezen van MMS-berichten te configureren. En vervolgens hoe je MMS-berichten op jouw Samsung Galaxy A9 kunt lezen door een nieuw APN te configureren.

lezen-mms-samsung-galaxy-a9

De voorwaarden om MMS te configureren en te kunnen lezen op Samsung Galaxy A9

Om het lezen van MMS-berichten op je Samsung Galaxy A9 te kunnen configureren, moet je ten eerste er voor zorgen dat je een opgeladen telefoon hebt. Ten tweede moet je de Wifi-verbinding van je Samsung Galaxy A9 uitschakelen, om verbonden te zijn met de mobiele gegevens van jouw operator. Zorg er ten slotte voor dat je een goed netwerk hebt om de manipulatie uit te voeren. Als je aan dit alles hebt voldaan, kun je de APN-configuratie op je Samsung Galaxy A9 starten door naar de volgende stap te gaan.

MMS lezen op Samsung Galaxy A9

Om MMS-berichten te kunnen lezen op je Samsung Galaxy A9, moet je twee stappen volgen. Ten eerste de nodige informatie ophalen bij jouw operator om de APN te creëren. Ten tweede de APN creëren.

De nodige informatie ophalen bij de operator

Zoals we dus net hebben gezien, moet je een APN creëren om de MMS op je Samsung Galaxy A9 te kunnen lezen. Dit is niet erg gecompliceerd, maar je hebt er verschillende informatie voor nodig, afhankelijk van jouw operator. Of je nu met Vodafone, KPN of T-Mobile bent, het is heel gemakkelijk om deze informatie te vinden. Typ APN MMS-configuratie + de naam van jouw operator in Google. Daar moet je informatie opvragen zoals: Naam / APN / Proxy / etc… Zodra je de informatie hebt, ga je naar de volgende stap.

Creëer een toegangspunt om MMS te kunnen lezen en te verzenden op Samsung Galaxy A9

De laatste stap om de MMS op je Samsung Galaxy A9 te kunnen lezen is de creatie van de APN. Hiervoor moet je naar het menu parameters van de Samsung Galaxy A9 gaan, vervolgens naar Mobiele netwerken, en ten slotte naar Namen toegangspunten. Als je daar eenmaal bent, moet je een nieuwe APN aanmaken. Dit is de pagina waar je alle informatie die je in de vorige stap hebt verzameld, moet invoeren. Als alles is ingevoerd, hoeft je alleen nog maar te registreren en te activeren. Je kunt dan een test doen om te zien of het goed werkt.