Het komt weleens voor dat je XIAOMI Redmi 6A zichzelf zomaar uitschakelt. Dat is natuurlijk zeer vervelend, vooral als je net iets aan het doen bent op je telefoon. Maak je geen zorgen, het feit dat je XIAOMI Redmi 6A zichzelf uitschakelt, wil nog niet zeggen dat hij een probleem heeft. In feite zijn er vele mogelijke redenen om dit verschijnsel uit te leggen. We zullen dus in dit artikel behandelen wat de redenen zouden kunnen zijn voor het uitvallen van XIAOMI Redmi 6A en hoe we dit zouden kunnen verhelpen. We zullen eerst kijken naar defecte en slecht gekalibreerde batterijproblemen. Dan zullen we zien dat het mogelijk is dat de XIAOMI Redmi 6A zichzelf uitschakelt door oververhitting. Uiteindelijk zullen we naar de problemen met updates en Apps kijken.

Mijn-schakelt-zichzelf-uit-xiaomi-redmi-6a

XIAOMI Redmi 6A schakelt zichzelf uit vanwege een defecte batterij

Een van de belangrijkste redenen waarom de XIAOMI Redmi 6A zichzelf uitschakelt, is het batterijprobleem. Want als een telefoon zichzelf plotseling uitschakelt, kan dat een teken zijn dat de batterij buiten werking is. Als je een tweede batterij hebt, kun je een test uitvoeren. Zo niet, dan zijn er toepassingen om de batterijstatus van de XIAOMI Redmi 6A te testen. Dit is een probleem wat vaak voorkomt op oude batterijen. Dus als jouw telefoon nogal oud is, is het mogelijk dat het de batterij is. Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan naar de winkel.

De batterij van XIAOMI Redmi 6A is slecht gekalibreerd

Het kan gebeuren dat de XIAOMI Redmi 6A zonder reden uitvalt omdat de batterij slecht gekalibreerd is. Dit betekent dat de telefoon denkt dat jouw batterij heel wat leger is dan hij in werkelijkheid is. De XIAOMI Redmi 6A valt dan uit daar hij denkt dat de batterij leeg is. Dan is het tijd om de batterij te kalibreren. Daarvoor moet je volledig de XIAOMI Redmi 6A ontladen. Haal de batterij eruit en plaats deze terug. Sluit hem dan op de oplader aan en laat de XIAOMI Redmi 6A maximaal opladen. In principe zal de XIAOMI Redmi 6A zich dan niet zomaar meer uitschakelen.

XIAOMI Redmi 6A schakelt zichzelf uit door oververhitting

Oververhitting kan ook een reden zijn waardoor de XIAOMI Redmi 6A uitvalt. Inderdaad, om veiligheidsredenen schakelen overhitte telefoons zichzelf uit. De redenen voor oververhitting kunnen talrijk zijn en we adviseren je om ons artikel oververhitting van XIAOMI Redmi 6A te lezen.

XIAOMI Redmi 6A schakelt zichzelf uit vanwege ongedane Android-updates

Ook dat zijn van die problemen die het uitvallen van de XIAOMI Redmi 6A tot gevolg kunnen hebben. Want, als jouw telefoon niet up-to-date is, zou het weleens mogelijk zijn dat hij zichzelf uitschakelt. Je zal daarom de update van je XIAOMI Redmi 6A moeten controleren. Daarvoor kun je onze gids Update van XIAOMI Redmi 6A bekijken hoe je jouw XIAOMI Redmi 6A kunt updaten.

Een App kan XIAOMI Redmi 6A uitschakelen

Apps kunnen soms een telefoon blokkeren. Sommige applicaties veroorzaken inderdaad bugs op de XIAOMI Redmi 6A en sommige veroorzaken het uitvallen van de telefoon. Als jouw XIAOMI Redmi 6A altijd zichzelf uitschakelt wanneer je dezelfde App gebruikt, betekent dit dus dat het probleem daar vandaan komt, en als dat zo is, verwijder dan die App.