Het komt soms voor dat je XIAOMI Mi A2 zichzelf uitschakelt zonder specifieke reden. Dat is natuurlijk heel irritant, vooral als je net iets aan het doen bent op je telefoon. Maak je geen zorgen, in het geval dat je XIAOMI Mi A2 zichzelf uitschakelt, wil nog niet zeggen dat hij kapot is. Inderdaad zijn er verschillende redenen om dit verschijnsel te verklaren. We zullen dus in dit artikel beschrijven wat de redenen zouden kunnen zijn voor het uitvallen van XIAOMI Mi A2 en hoe we dit in orde kunnen maken. We zullen eerst kijken naar defecte en slecht gekalibreerde batterijproblemen. Dan zullen we zien dat het mogelijk is dat de XIAOMI Mi A2 zichzelf uitschakelt door oververhitting. Daarna analyseren we de problemen met updates en Apps.

Mijn-schakelt-zichzelf-uit-xiaomi-mi-a2

XIAOMI Mi A2 schakelt zichzelf uit vanwege een defecte batterij

Een van de belangrijkste redenen hoe het komt dat de XIAOMI Mi A2 zichzelf uitschakelt, is het batterijprobleem. Want als een telefoon zichzelf plotseling uitschakelt, is dat vaak een teken dat de batterij buiten werking is. Als je een tweede batterij hebt, kun je een test uitvoeren. Zo niet, dan zijn er toepassingen om het batterijvermogen van de XIAOMI Mi A2 te testen. Dit is een probleem wat vaak voorkomt op oude batterijen. Dus als jouw telefoon nogal oud is, is het mogelijk dat het de batterij is. Als het probleem aanhoudt, ga dan naar de winkel.

De batterij van XIAOMI Mi A2 is slecht gekalibreerd

Het kan gebeuren dat de XIAOMI Mi A2 zonder reden uitvalt omdat de batterij niet goed gekalibreerd is. Dat wil zeggen dat de telefoon denkt dat jouw batterij veel leger is dan hij in werkelijkheid is. De XIAOMI Mi A2 valt dan uit omdat hij denkt dat de batterij leeg is. Dan is het tijd om de batterij te kalibreren. Daarvoor moet je de XIAOMI Mi A2 helemaal ontladen. Haal de batterij eruit en plaats deze terug. Sluit hem dan op de oplader aan en laat de XIAOMI Mi A2 maximaal opladen. In principe zou de XIAOMI Mi A2 dan moeten ophouden zichzelf zomaar uit te schakelen.

XIAOMI Mi A2 schakelt zichzelf uit door oververhitting

Oververhitting is ook een van de meest voorkomende redenen waardoor de XIAOMI Mi A2 uitvalt. Inderdaad, om veiligheidsredenen schakelen overhitte telefoons zichzelf uit. De redenen voor oververhitting kunnen talrijk zijn en we raden je aan ons artikel oververhitting van XIAOMI Mi A2 te lezen.

XIAOMI Mi A2 schakelt zichzelf uit vanwege ongedane Android-updates

Ook dit is een van de bekende problemen die het uitvallen van de XIAOMI Mi A2 zouden kunnen veroorzaken. Want, als jouw telefoon niet up-to-date is, kan het soms mogelijk zijn dat hij zichzelf uitschakelt. Je zal daarom de update van je XIAOMI Mi A2 moeten controleren. Daarvoor kun je onze gids Update van XIAOMI Mi A2 raadplegen hoe je jouw XIAOMI Mi A2 kunt updaten.

Een App kan XIAOMI Mi A2 uitschakelen

Apps kunnen soms een telefoon blokkeren. Sommige Apps veroorzaken inderdaad bugs op de XIAOMI Mi A2 en sommige juist het uitvallen van de telefoon. Als jouw XIAOMI Mi A2 altijd zichzelf uitschakelt wanneer je dezelfde applicatie gebruikt, betekent dit dus dat het probleem daar vandaan komt, en als dat zo is, verwijder dan die App.