Het komt weleens voor dat je XIAOMI Mi A2 Lite zichzelf uitschakelt zonder speciale reden. Dat is natuurlijk zeer irritant, vooral als je net iets aan het doen bent op je telefoon. Maak je geen zorgen, het feit dat je XIAOMI Mi A2 Lite zichzelf uitschakelt, wil nog niet zeggen dat hij een probleem heeft. In feite zijn er verschillende redenen om dit fenomeen uit te leggen. We zullen dus in dit artikel behandelen wat de oorzaken kunnen zijn voor het uitvallen van XIAOMI Mi A2 Lite en hoe we dit in orde kunnen maken. We zullen eerst kijken naar defecte en slecht gekalibreerde batterijproblemen. Vervolgens zullen we zien dat het mogelijk is dat de XIAOMI Mi A2 Lite zichzelf uitschakelt door oververhitting. Daarna zullen we naar de problemen met updates en Apps kijken.

Mijn-schakelt-zichzelf-uit-xiaomi-mi-a2-lite

XIAOMI Mi A2 Lite schakelt zichzelf uit vanwege een defecte batterij

Een van de belangrijkste redenen hoe het komt dat de XIAOMI Mi A2 Lite zichzelf uitschakelt, is het batterijprobleem. Want als een telefoon zichzelf zonder waarschuwing uitschakelt, kan dat een teken zijn dat de batterij defect is. Als je een reserve batterij hebt, kun je een test uitvoeren. Zo niet, dan zijn er toepassingen om het batterijvermogen van de XIAOMI Mi A2 Lite te testen. Dit kan vaak voorkomen op oude batterijen. Dus als jouw telefoon nogal oud is, is het mogelijk dat het de batterij is. Als het probleem aanhoudt, ga dan naar de winkel.

De batterij van XIAOMI Mi A2 Lite is slecht gekalibreerd

Het kan gebeuren dat de XIAOMI Mi A2 Lite zomaar uitvalt omdat de batterij niet goed gekalibreerd is. Dat wil zeggen dat de telefoon denkt dat jouw batterij veel leger is dan hij in werkelijkheid is. De XIAOMI Mi A2 Lite valt dan uit omdat hij denkt dat hij geen batterij meer heeft. Dan is het tijd om de batterij te kalibreren. Daarvoor moet je volledig de XIAOMI Mi A2 Lite ontladen. Haal de batterij eruit en zet hem dan weer terug. Sluit hem vervolgens aan op de oplader en laat de XIAOMI Mi A2 Lite maximaal opladen. In principe zal de XIAOMI Mi A2 Lite zich dan niet zomaar meer uitschakelen.

XIAOMI Mi A2 Lite schakelt zichzelf uit door oververhitting

Oververhitting kan ook een reden zijn waardoor de XIAOMI Mi A2 Lite uitvalt. Want om veiligheidsredenen schakelen overhitte telefoons zichzelf uit. De oorzaken voor oververhitting kunnen menigvuldig zijn en we raden je aan ons artikel oververhitting van XIAOMI Mi A2 Lite te lezen.

XIAOMI Mi A2 Lite schakelt zichzelf uit vanwege ongedane Android-updates

Ook dat zijn van die problemen die het uitvallen van de XIAOMI Mi A2 Lite kunnen veroorzaken. Want, als jouw telefoon niet up-to-date is, zou het weleens mogelijk zijn dat hij zichzelf uitschakelt. Je moet daarom de update van je XIAOMI Mi A2 Lite controleren. Daarvoor kun je onze gids Update van XIAOMI Mi A2 Lite raadplegen hoe je jouw XIAOMI Mi A2 Lite kunt updaten.

Een App kan XIAOMI Mi A2 Lite uitschakelen

Apps kunnen soms een telefoon blokkeren. Sommige Apps kunnen inderdaad bugs op de XIAOMI Mi A2 Lite veroorzaken en sommige veroorzaken het uitvallen van de telefoon. Als jouw XIAOMI Mi A2 Lite altijd zichzelf uitschakelt wanneer je dezelfde applicatie gebruikt, kan daar het probleem van komen, en als dat zo is, verwijder dan die App.