Het komt weleens voor dat je Xiaomi Mi 9 zichzelf zomaar uitschakelt. Dat is natuurlijk heel irritant, want hij valt vaak op onhandige momenten uit. Maak je geen zorgen, in het geval dat je Xiaomi Mi 9 zichzelf uitschakelt, wil nog niet zeggen dat hij een probleem heeft. Inderdaad zijn er verschillende redenen om dit fenomeen uit te leggen. We zullen dus in dit artikel beschrijven wat de redenen kunnen zijn voor het uitvallen van Xiaomi Mi 9 en hoe we dit kunnen verhelpen. We zullen eerst kijken naar defecte en slecht gekalibreerde batterijproblemen. Vervolgens zullen we zien dat het mogelijk is dat de Xiaomi Mi 9 zichzelf uitschakelt door oververhitting. Daarna zullen we naar de problemen met updates en Apps kijken.

Mijn-schakelt-zichzelf-uit-xiaomi-mi-9

Xiaomi Mi 9 schakelt zichzelf uit vanwege een defecte batterij

Een van de belangrijkste redenen waarom de Xiaomi Mi 9 zichzelf uitschakelt, is het batterijprobleem. Want als een telefoon zichzelf zonder waarschuwing uitschakelt, kan dat een teken zijn dat de batterij buiten werking is. Als je een reserve batterij hebt, kun je een test uitvoeren. Zo niet, dan zijn er toepassingen om de batterijstatus van de Xiaomi Mi 9 te testen. Dit is een probleem wat vaak voorkomt op oude batterijen. Dus als jouw telefoon nogal oud is, kan het zijn dat het de batterij is. Als het probleem aanhoudt, ga dan naar de winkel.

De batterij van Xiaomi Mi 9 is slecht gekalibreerd

Het gebeurt weleens dat de Xiaomi Mi 9 zomaar uitvalt omdat de batterij niet goed gekalibreerd is. Dat wil zeggen dat de telefoon denkt dat jouw batterij veel leger is dan hij in werkelijkheid is. De Xiaomi Mi 9 valt dan uit omdat hij denkt dat de batterij leeg is. Dan is het tijd om de batterij te kalibreren. Daarvoor moet je de Xiaomi Mi 9 helemaal ontladen. Verwijder de batterij en plaats deze terug. Sluit hem vervolgens aan op de oplader en laat de Xiaomi Mi 9 maximaal opladen. In principe zal de Xiaomi Mi 9 zich dan niet zomaar meer uitschakelen.

Xiaomi Mi 9 schakelt zichzelf uit door oververhitting

Oververhitting is ook een van de meest voorkomende redenen waarom de Xiaomi Mi 9 uitvalt. Want om veiligheidsredenen schakelen overhitte telefoons zichzelf uit. De redenen voor oververhitting kunnen talrijk zijn en we raden je aan ons artikel oververhitting van Xiaomi Mi 9 te lezen.

Xiaomi Mi 9 schakelt zichzelf uit vanwege ongedane Android-updates

Ook dat zijn van die problemen die het uitvallen van de Xiaomi Mi 9 tot gevolg kunnen hebben. Want, als jouw telefoon niet up-to-date is, kan het weleens mogelijk zijn dat hij zichzelf uitschakelt. Je moet daarom de update van je Xiaomi Mi 9 controleren. Daarvoor kun je onze gids Update van Xiaomi Mi 9 raadplegen hoe je jouw Xiaomi Mi 9 kunt updaten.

Een App kan Xiaomi Mi 9 uitschakelen

Apps kunnen soms een telefoon blokkeren. Sommige applicaties veroorzaken inderdaad bugs op de Xiaomi Mi 9 en sommige veroorzaken het uitvallen van de telefoon. Als jouw Xiaomi Mi 9 altijd zichzelf uitschakelt wanneer je dezelfde App gebruikt, kan daar het probleem van komen, en als dat het geval is, verwijder dan die App.