Het komt weleens voor dat je XIAOMI Mi 8 Pro zichzelf uitschakelt zonder reden of wat dan ook. Dat is natuurlijk zeer irritant, want hij valt vaak op onhandige momenten uit. Maak je geen zorgen, het feit dat je XIAOMI Mi 8 Pro zichzelf uitschakelt, wil nog niet zeggen dat hij een probleem heeft. Inderdaad zijn er vele mogelijke redenen om dit fenomeen te verklaren. We zullen dus in dit artikel behandelen wat de redenen kunnen zijn voor het uitvallen van XIAOMI Mi 8 Pro en hoe we dit kunnen corrigeren. We zullen eerst kijken naar defecte en slecht gekalibreerde batterijproblemen. Vervolgens zullen we zien dat het mogelijk is dat de XIAOMI Mi 8 Pro zichzelf uitschakelt door oververhitting. Daarna bekijken we de problemen met updates en Apps.

Mijn-schakelt-zichzelf-uit-xiaomi-mi-8-pro

XIAOMI Mi 8 Pro schakelt zichzelf uit vanwege een defecte batterij

Een van de belangrijkste redenen waarom de XIAOMI Mi 8 Pro zichzelf uitschakelt, is het batterijprobleem. Want als een telefoon zichzelf zonder waarschuwing uitschakelt, is dat vaak een teken dat de batterij buiten werking is. Als je een reserve batterij hebt, kun je een test uitvoeren. Zo niet, dan zijn er applicaties om het batterijvermogen van de XIAOMI Mi 8 Pro te testen. Dit kan vaak voorkomen op oude batterijen. Dus als jouw telefoon nogal oud is, kan het zijn dat het de batterij is. Als het probleem aanhoudt, ga dan naar de winkel.

De batterij van XIAOMI Mi 8 Pro is slecht gekalibreerd

Het gebeurt weleens dat de XIAOMI Mi 8 Pro zonder reden uitvalt omdat de batterij slecht gekalibreerd is. Dit betekent dat de telefoon denkt dat jouw batterij heel wat leger is dan hij in werkelijkheid is. De XIAOMI Mi 8 Pro valt dan uit daar hij denkt dat hij geen batterij meer heeft. Dan is het tijd om de batterij te kalibreren. Daarvoor moet je volledig de XIAOMI Mi 8 Pro ontladen. Verwijder de batterij en zet hem dan weer terug. Sluit hem dan op de oplader aan en laat de XIAOMI Mi 8 Pro maximaal opladen. In principe zal de XIAOMI Mi 8 Pro zich dan niet zomaar meer uitschakelen.

XIAOMI Mi 8 Pro schakelt zichzelf uit door oververhitting

Oververhitting is ook een van de meest voorkomende redenen waarom de XIAOMI Mi 8 Pro uitvalt. Inderdaad, om veiligheidsredenen schakelen overhitte telefoons zichzelf uit. De redenen voor oververhitting kunnen talrijk zijn en we adviseren je om ons artikel oververhitting van XIAOMI Mi 8 Pro te lezen.

XIAOMI Mi 8 Pro schakelt zichzelf uit vanwege ongedane Android-updates

Ook dat zijn van die problemen die het uitvallen van de XIAOMI Mi 8 Pro kunnen veroorzaken. Want, als jouw telefoon niet up-to-date is, kan het weleens mogelijk zijn dat hij zichzelf uitschakelt. Je zal daarom de update van je XIAOMI Mi 8 Pro moeten controleren. Hiervoor kun je onze gids Update van XIAOMI Mi 8 Pro bekijken hoe je jouw XIAOMI Mi 8 Pro kunt updaten.

Een App kan XIAOMI Mi 8 Pro uitschakelen

Apps kunnen soms een telefoon blokkeren. Sommige applicaties veroorzaken inderdaad bugs op de XIAOMI Mi 8 Pro en sommige veroorzaken het uitvallen van de telefoon. Als jouw XIAOMI Mi 8 Pro altijd zichzelf uitschakelt wanneer je dezelfde applicatie gebruikt, kan daar het probleem van komen, en als dat het geval is, verwijder dan die App.