Het komt weleens voor dat je Wiko ROBBY zichzelf zomaar uitschakelt. Dat is natuurlijk heel irritant, want hij valt vaak op onhandige momenten uit. Maak je geen zorgen, het feit dat je Wiko ROBBY zichzelf uitschakelt, betekent nog niet dat hij een probleem heeft. Inderdaad zijn er vele mogelijke redenen om dit fenomeen te verklaren. We zullen dus in dit artikel beschrijven wat de oorzaken kunnen zijn voor het uitvallen van Wiko ROBBY en hoe we dit zouden kunnen verhelpen. We zullen eerst kijken naar defecte en slecht gekalibreerde batterijproblemen. Vervolgens zullen we zien dat het mogelijk is dat de Wiko ROBBY zichzelf uitschakelt door oververhitting. Daarna zullen we naar de problemen met updates en Apps kijken.

Mijn-schakelt-zichzelf-uit-wiko-robby

Wiko ROBBY schakelt zichzelf uit vanwege een defecte batterij

Een van de belangrijkste redenen hoe het komt dat de Wiko ROBBY zichzelf uitschakelt, is het batterijprobleem. Want als een telefoon zichzelf plotseling uitschakelt, is dat vaak een teken dat de batterij buiten werking is. Als je een tweede batterij hebt, kun je een test uitvoeren. Zo niet, dan zijn er toepassingen om de batterijstatus van de Wiko ROBBY te testen. Dit kan vaak voorkomen op oude batterijen. Dus als jouw telefoon nogal oud is, kan het zijn dat het de batterij is. Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan naar de winkel.

De batterij van Wiko ROBBY is slecht gekalibreerd

Het kan gebeuren dat de Wiko ROBBY zomaar uitvalt omdat de batterij niet goed gekalibreerd is. Dit betekent dat de telefoon denkt dat jouw batterij veel leger is dan hij in werkelijkheid is. De Wiko ROBBY valt dan uit daar hij denkt dat de batterij leeg is. Dan is het tijd om de batterij te kalibreren. Daarvoor moet je volledig de Wiko ROBBY ontladen. Verwijder de batterij en plaats deze terug. Sluit hem vervolgens aan op de oplader en laat de Wiko ROBBY maximaal opladen. In principe zou de Wiko ROBBY dan moeten ophouden zichzelf zomaar uit te schakelen.

Wiko ROBBY schakelt zichzelf uit door oververhitting

Oververhitting kan ook een reden zijn waarom de Wiko ROBBY uitvalt. Want om veiligheidsredenen schakelen overhitte telefoons zichzelf uit. De oorzaken voor oververhitting kunnen menigvuldig zijn en we raden je aan ons artikel oververhitting van Wiko ROBBY te lezen.

Wiko ROBBY schakelt zichzelf uit vanwege ongedane Android-updates

Ook dat zijn van die problemen die het uitvallen van de Wiko ROBBY zouden kunnen veroorzaken. Want, als jouw telefoon niet up-to-date is, zou het weleens mogelijk zijn dat hij zichzelf uitschakelt. Je moet daarom de update van je Wiko ROBBY controleren. Daarvoor kun je onze gids Update van Wiko ROBBY bekijken hoe je jouw Wiko ROBBY kunt updaten.

Een App kan Wiko ROBBY uitschakelen

Apps kunnen soms een telefoon blokkeren. Sommige Apps kunnen inderdaad bugs op de Wiko ROBBY veroorzaken en sommige juist het uitvallen van de telefoon. Als jouw Wiko ROBBY altijd zichzelf uitschakelt wanneer je dezelfde App gebruikt, betekent dit dus dat het probleem daar vandaan komt, en als dat het geval is, verwijder dan die App.