Het komt soms voor dat je Wiko Cink plus zichzelf uitschakelt zonder reden of wat dan ook. Dat is natuurlijk heel irritant, want hij valt vaak op onhandige momenten uit. Maak je geen zorgen, het feit dat je Wiko Cink plus zichzelf uitschakelt, wil nog niet zeggen dat hij een probleem heeft. In feite zijn er vele mogelijke redenen om dit verschijnsel uit te leggen. We zullen dus in dit artikel behandelen wat de oorzaken zouden kunnen zijn voor het uitvallen van Wiko Cink plus en hoe we dit zouden kunnen verhelpen. We zullen eerst kijken naar defecte en slecht gekalibreerde batterijproblemen. Dan zullen we zien dat het mogelijk is dat de Wiko Cink plus zichzelf uitschakelt door oververhitting. Uiteindelijk bekijken we de problemen met updates en Apps.

Mijn-schakelt-zichzelf-uit-wiko-cink+

Wiko Cink plus schakelt zichzelf uit vanwege een defecte batterij

Een van de meest voorkomende redenen hoe het komt dat de Wiko Cink plus zichzelf uitschakelt, is het batterijprobleem. Want als een telefoon zichzelf zonder waarschuwing uitschakelt, is dat vaak een teken dat de batterij defect is. Als je een tweede batterij hebt, kun je een test uitvoeren. Zo niet, dan zijn er applicaties om het batterijvermogen van de Wiko Cink plus te testen. Dit kan vaak voorkomen op oude batterijen. Dus als jouw telefoon nogal oud is, kan het zijn dat het de batterij is. Als het probleem aanhoudt, ga dan naar de winkel.

De batterij van Wiko Cink plus is slecht gekalibreerd

Het kan gebeuren dat de Wiko Cink plus zonder reden uitvalt omdat de batterij slecht gekalibreerd is. Dat wil zeggen dat de telefoon denkt dat jouw batterij heel wat leger is dan hij in werkelijkheid is. De Wiko Cink plus valt dan uit omdat hij denkt dat de batterij leeg is. Dan is het tijd om de batterij te kalibreren. Daarvoor moet je volledig de Wiko Cink plus ontladen. Verwijder de batterij en zet hem dan weer terug. Sluit hem dan op de oplader aan en laat de Wiko Cink plus maximaal opladen. In principe zou de Wiko Cink plus dan moeten ophouden zichzelf zomaar uit te schakelen.

Wiko Cink plus schakelt zichzelf uit door oververhitting

Oververhitting is ook een van de meest voorkomende redenen waardoor de Wiko Cink plus uitvalt. Inderdaad, om veiligheidsredenen schakelen overhitte telefoons zichzelf uit. De oorzaken voor oververhitting kunnen talrijk zijn en we raden je aan ons artikel oververhitting van Wiko Cink plus te lezen.

Wiko Cink plus schakelt zichzelf uit vanwege ongedane Android-updates

Ook dat zijn van die problemen die het uitvallen van de Wiko Cink plus tot gevolg kunnen hebben. Want, als jouw telefoon niet up-to-date is, zou het soms mogelijk zijn dat hij zichzelf uitschakelt. Je zal daarom de update van je Wiko Cink plus moeten controleren. Hiervoor kun je onze gids Update van Wiko Cink plus raadplegen hoe je jouw Wiko Cink plus kunt updaten.

Een App kan Wiko Cink plus uitschakelen

Apps kunnen soms een telefoon blokkeren. Sommige applicaties veroorzaken inderdaad bugs op de Wiko Cink plus en sommige veroorzaken het uitvallen van de telefoon. Als jouw Wiko Cink plus altijd zichzelf uitschakelt wanneer je dezelfde applicatie gebruikt, betekent dit dus dat het probleem daar vandaan komt, en als dat het geval is, verwijder dan die App.