Het komt soms voor dat je Sony Xperia E4 zichzelf uitschakelt zonder reden of wat dan ook. Dat is natuurlijk heel vervelend, want hij valt vaak op onhandige momenten uit. Maak je geen zorgen, in het geval dat je Sony Xperia E4 zichzelf uitschakelt, betekent nog niet dat hij kapot is. In feite zijn er verschillende redenen om dit verschijnsel uit te leggen. We zullen dus in dit artikel behandelen wat de oorzaken kunnen zijn voor het uitvallen van Sony Xperia E4 en hoe we dit in orde kunnen maken. We zullen eerst kijken naar defecte en slecht gekalibreerde batterijproblemen. Vervolgens zullen we zien dat het mogelijk is dat de Sony Xperia E4 zichzelf uitschakelt door oververhitting. Daarna zullen we naar de problemen met updates en Apps kijken.

Mijn-schakelt-zichzelf-uit-sony-xperia-e4

Sony Xperia E4 schakelt zichzelf uit vanwege een defecte batterij

Een van de meest voorkomende redenen waarom de Sony Xperia E4 zichzelf uitschakelt, is het batterijprobleem. Want als een telefoon zichzelf zonder waarschuwing uitschakelt, kan dat een teken zijn dat de batterij buiten werking is. Als je een reserve batterij hebt, kun je een test uitvoeren. Zo niet, dan zijn er applicaties om het batterijvermogen van de Sony Xperia E4 te testen. Dit is een probleem wat vaak voorkomt op oude batterijen. Dus als jouw telefoon nogal oud is, is het mogelijk dat het de batterij is. Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan naar de winkel.

De batterij van Sony Xperia E4 is slecht gekalibreerd

Het gebeurt weleens dat de Sony Xperia E4 zomaar uitvalt omdat de batterij slecht gekalibreerd is. Dit betekent dat de telefoon denkt dat jouw batterij veel leger is dan hij eigenlijk is. De Sony Xperia E4 valt dan uit daar hij denkt dat hij geen batterij meer heeft. Dan is het tijd om de batterij te kalibreren. Daarvoor moet je volledig de Sony Xperia E4 ontladen. Verwijder de batterij en plaats deze terug. Sluit hem vervolgens aan op de oplader en laat de Sony Xperia E4 maximaal opladen. In principe zou de Sony Xperia E4 dan moeten ophouden zichzelf zomaar uit te schakelen.

Sony Xperia E4 schakelt zichzelf uit door oververhitting

Oververhitting kan ook een reden zijn waarom de Sony Xperia E4 uitvalt. Want om veiligheidsredenen schakelen overhitte telefoons zichzelf uit. De oorzaken voor oververhitting kunnen menigvuldig zijn en we adviseren je om ons artikel oververhitting van Sony Xperia E4 te lezen.

Sony Xperia E4 schakelt zichzelf uit vanwege ongedane Android-updates

Ook dit is een van de bekende problemen die het uitvallen van de Sony Xperia E4 tot gevolg kunnen hebben. Want, als jouw telefoon niet up-to-date is, kan het soms mogelijk zijn dat hij zichzelf uitschakelt. Je moet daarom de update van je Sony Xperia E4 controleren. Daarvoor kun je onze gids Update van Sony Xperia E4 raadplegen hoe je jouw Sony Xperia E4 kunt updaten.

Een App kan Sony Xperia E4 uitschakelen

Apps kunnen soms een telefoon blokkeren. Sommige Apps kunnen inderdaad bugs op de Sony Xperia E4 veroorzaken en sommige juist het uitvallen van de telefoon. Als jouw Sony Xperia E4 altijd zichzelf uitschakelt wanneer je dezelfde applicatie gebruikt, betekent dit dus dat het probleem daar vandaan komt, en als dat het geval is, verwijder dan die App.