Het kan gebeuren dat je Samsung Galaxy Tab 4 zichzelf zomaar uitschakelt. Dat is natuurlijk zeer irritant, want hij valt vaak op onhandige momenten uit. Maak je geen zorgen, het feit dat je Samsung Galaxy Tab 4 zichzelf uitschakelt, wil nog niet zeggen dat hij kapot is. In feite zijn er verschillende redenen om dit fenomeen te verklaren. We zullen dus in dit artikel behandelen wat de oorzaken zouden kunnen zijn voor het uitvallen van Samsung Galaxy Tab 4 en hoe we dit zouden kunnen verhelpen. We zullen eerst kijken naar defecte en slecht gekalibreerde batterijproblemen. Dan zullen we zien dat het mogelijk is dat de Samsung Galaxy Tab 4 zichzelf uitschakelt door oververhitting. Tenslotte zullen we naar de problemen met updates en Apps kijken.

Mijn-schakelt-zichzelf-uit-Samsung-Galaxy-Tab-4

Samsung Galaxy Tab 4 schakelt zichzelf uit vanwege een defecte batterij

Een van de meest voorkomende redenen hoe het komt dat de Samsung Galaxy Tab 4 zichzelf uitschakelt, is het batterijprobleem. Want als een telefoon zichzelf zonder waarschuwing uitschakelt, is dat vaak een teken dat de batterij defect is. Als je een tweede batterij hebt, kun je een test uitvoeren. Zo niet, dan zijn er applicaties om het batterijvermogen van de Samsung Galaxy Tab 4 te testen. Dit is een probleem wat vaak voorkomt op oude batterijen. Dus als jouw telefoon nogal oud is, kan het zijn dat het de batterij is. Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan naar de winkel.

De batterij van Samsung Galaxy Tab 4 is slecht gekalibreerd

Het kan gebeuren dat de Samsung Galaxy Tab 4 zomaar uitvalt omdat de batterij slecht gekalibreerd is. Dit betekent dat de telefoon denkt dat jouw batterij heel wat leger is dan hij in werkelijkheid is. De Samsung Galaxy Tab 4 valt dan uit omdat hij denkt dat de batterij leeg is. Dan is het tijd om de batterij te kalibreren. Daarvoor moet je volledig de Samsung Galaxy Tab 4 ontladen. Verwijder de batterij en plaats deze terug. Sluit hem vervolgens aan op de oplader en laat de Samsung Galaxy Tab 4 maximaal opladen. In principe zou de Samsung Galaxy Tab 4 dan moeten ophouden zichzelf zomaar uit te schakelen.

Samsung Galaxy Tab 4 schakelt zichzelf uit door oververhitting

Oververhitting is ook een van de meest voorkomende redenen waarom de Samsung Galaxy Tab 4 uitvalt. Want om veiligheidsredenen schakelen overhitte telefoons zichzelf uit. De oorzaken voor oververhitting kunnen menigvuldig zijn en we raden je aan ons artikel oververhitting van Samsung Galaxy Tab 4 te lezen.

Samsung Galaxy Tab 4 schakelt zichzelf uit vanwege ongedane Android-updates

Ook dat zijn van die problemen die het uitvallen van de Samsung Galaxy Tab 4 kunnen veroorzaken. Want, als jouw telefoon niet up-to-date is, zou het soms mogelijk zijn dat hij zichzelf uitschakelt. Je moet daarom de update van je Samsung Galaxy Tab 4 controleren. Daarvoor kun je onze gids Update van Samsung Galaxy Tab 4 raadplegen hoe je jouw Samsung Galaxy Tab 4 kunt updaten.

Een App kan Samsung Galaxy Tab 4 uitschakelen

Apps kunnen soms een telefoon blokkeren. Sommige Apps veroorzaken inderdaad bugs op de Samsung Galaxy Tab 4 en sommige juist het uitvallen van de telefoon. Als jouw Samsung Galaxy Tab 4 altijd zichzelf uitschakelt wanneer je dezelfde applicatie gebruikt, kan daar het probleem van komen, en als dat zo is, verwijder dan die App.