Het kan gebeuren dat je Samsung Galaxy S9 zichzelf zomaar uitschakelt. Dat is natuurlijk heel irritant, vooral als je net iets aan het doen bent op je telefoon. Maak je geen zorgen, het feit dat je Samsung Galaxy S9 zichzelf uitschakelt, wil nog niet zeggen dat hij een probleem heeft. Inderdaad zijn er verschillende redenen om dit verschijnsel uit te leggen. We zullen dus in dit artikel beschrijven wat de redenen kunnen zijn voor het uitvallen van Samsung Galaxy S9 en hoe we dit zouden kunnen verhelpen. We zullen eerst kijken naar defecte en slecht gekalibreerde batterijproblemen. Dan zullen we zien dat het mogelijk is dat de Samsung Galaxy S9 zichzelf uitschakelt door oververhitting. Uiteindelijk analyseren we de problemen met updates en Apps.

Mijn-schakelt-zichzelf-uit-Samsung-Galaxy-S9

Samsung Galaxy S9 schakelt zichzelf uit vanwege een defecte batterij

Een van de belangrijkste redenen hoe het komt dat de Samsung Galaxy S9 zichzelf uitschakelt, is het batterijprobleem. Want als een telefoon zichzelf zonder waarschuwing uitschakelt, kan dat een teken zijn dat de batterij defect is. Als je een reserve batterij hebt, kun je een test uitvoeren. Zo niet, dan zijn er applicaties om het batterijvermogen van de Samsung Galaxy S9 te testen. Dit is een probleem wat vaak voorkomt op oude batterijen. Dus als jouw telefoon nogal oud is, kan het zijn dat het de batterij is. Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan naar de winkel.

De batterij van Samsung Galaxy S9 is slecht gekalibreerd

Het gebeurt weleens dat de Samsung Galaxy S9 zonder reden uitvalt omdat de batterij slecht gekalibreerd is. Dat wil zeggen dat de telefoon denkt dat jouw batterij veel leger is dan hij eigenlijk is. De Samsung Galaxy S9 valt dan uit omdat hij denkt dat de batterij leeg is. Dan is het tijd om de batterij te kalibreren. Daarvoor moet je volledig de Samsung Galaxy S9 ontladen. Verwijder de batterij en plaats deze terug. Sluit hem dan op de oplader aan en laat de Samsung Galaxy S9 maximaal opladen. In principe zal de Samsung Galaxy S9 zich dan niet zomaar meer uitschakelen.

Samsung Galaxy S9 schakelt zichzelf uit door oververhitting

Oververhitting kan ook een reden zijn waardoor de Samsung Galaxy S9 uitvalt. Inderdaad, om veiligheidsredenen schakelen overhitte telefoons zichzelf uit. De redenen voor oververhitting kunnen talrijk zijn en we raden je aan ons artikel oververhitting van Samsung Galaxy S9 te lezen.

Samsung Galaxy S9 schakelt zichzelf uit vanwege ongedane Android-updates

Ook dit is een van de bekende problemen die het uitvallen van de Samsung Galaxy S9 kunnen veroorzaken. Want, als jouw telefoon niet up-to-date is, kan het weleens mogelijk zijn dat hij zichzelf uitschakelt. Je zal daarom de update van je Samsung Galaxy S9 moeten controleren. Daarvoor kun je onze gids Update van Samsung Galaxy S9 raadplegen hoe je jouw Samsung Galaxy S9 kunt updaten.

Een App kan Samsung Galaxy S9 uitschakelen

Apps kunnen soms een telefoon blokkeren. Sommige applicaties veroorzaken inderdaad bugs op de Samsung Galaxy S9 en sommige juist het uitvallen van de telefoon. Als jouw Samsung Galaxy S9 altijd zichzelf uitschakelt wanneer je dezelfde applicatie gebruikt, kan daar het probleem van komen, en als dat het geval is, verwijder dan die App.