Het kan gebeuren dat je Samsung Galaxy Note 9 zichzelf uitschakelt zonder reden of wat dan ook. Dat is natuurlijk zeer vervelend, want hij valt vaak op onhandige momenten uit. Wees niet ongerust , het feit dat je Samsung Galaxy Note 9 zichzelf uitschakelt, wil nog niet zeggen dat hij kapot is. In feite zijn er verschillende redenen om dit fenomeen uit te leggen. We zullen dus in dit artikel beschrijven wat de redenen zouden kunnen zijn voor het uitvallen van Samsung Galaxy Note 9 en hoe we dit in orde kunnen maken. We zullen eerst kijken naar defecte en slecht gekalibreerde batterijproblemen. Dan zullen we zien dat het mogelijk is dat de Samsung Galaxy Note 9 zichzelf uitschakelt door oververhitting. Tenslotte analyseren we de problemen met updates en Apps.

Mijn-schakelt-zichzelf-uit-Samsung-Galaxy-Note-9

Samsung Galaxy Note 9 schakelt zichzelf uit vanwege een defecte batterij

Een van de meest voorkomende redenen hoe het komt dat de Samsung Galaxy Note 9 zichzelf uitschakelt, is het batterijprobleem. Want als een telefoon zichzelf plotseling uitschakelt, is dat vaak een teken dat de batterij defect is. Als je een tweede batterij hebt, kun je een test uitvoeren. Zo niet, dan zijn er toepassingen om het batterijvermogen van de Samsung Galaxy Note 9 te testen. Dit kan vaak voorkomen op oude batterijen. Dus als jouw telefoon nogal oud is, is het mogelijk dat het de batterij is. Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan naar de winkel.

De batterij van Samsung Galaxy Note 9 is slecht gekalibreerd

Het gebeurt weleens dat de Samsung Galaxy Note 9 zonder reden uitvalt omdat de batterij niet goed gekalibreerd is. Dit betekent dat de telefoon denkt dat jouw batterij heel wat leger is dan hij in werkelijkheid is. De Samsung Galaxy Note 9 valt dan uit omdat hij denkt dat hij geen batterij meer heeft. Dan is het tijd om de batterij te kalibreren. Daarvoor moet je volledig de Samsung Galaxy Note 9 ontladen. Haal de batterij eruit en zet hem dan weer terug. Sluit hem dan op de oplader aan en laat de Samsung Galaxy Note 9 maximaal opladen. In principe zal de Samsung Galaxy Note 9 zich dan niet zomaar meer uitschakelen.

Samsung Galaxy Note 9 schakelt zichzelf uit door oververhitting

Oververhitting kan ook een reden zijn waardoor de Samsung Galaxy Note 9 uitvalt. Want om veiligheidsredenen schakelen overhitte telefoons zichzelf uit. De redenen voor oververhitting kunnen menigvuldig zijn en we adviseren je om ons artikel oververhitting van Samsung Galaxy Note 9 te lezen.

Samsung Galaxy Note 9 schakelt zichzelf uit vanwege ongedane Android-updates

Ook dit is een van de bekende problemen die het uitvallen van de Samsung Galaxy Note 9 tot gevolg kunnen hebben. Want, als jouw telefoon niet up-to-date is, zou het weleens mogelijk zijn dat hij zichzelf uitschakelt. Je zal daarom de update van je Samsung Galaxy Note 9 moeten controleren. Hiervoor kun je onze gids Update van Samsung Galaxy Note 9 bekijken hoe je jouw Samsung Galaxy Note 9 kunt updaten.

Een App kan Samsung Galaxy Note 9 uitschakelen

Apps kunnen soms een telefoon blokkeren. Sommige applicaties veroorzaken inderdaad bugs op de Samsung Galaxy Note 9 en sommige juist het uitvallen van de telefoon. Als jouw Samsung Galaxy Note 9 altijd zichzelf uitschakelt wanneer je dezelfde applicatie gebruikt, betekent dit dus dat het probleem daar vandaan komt, en als dat het geval is, verwijder dan die App.