Het kan gebeuren dat je Samsung Galaxy Note 10.1 zichzelf uitschakelt zonder specifieke reden. Dat is natuurlijk heel irritant, vooral als je net iets aan het doen bent op je telefoon. Wees niet ongerust , het feit dat je Samsung Galaxy Note 10.1 zichzelf uitschakelt, betekent nog niet dat hij een probleem heeft. In feite zijn er vele mogelijke redenen om dit fenomeen uit te leggen. We zullen dus in dit artikel behandelen wat de oorzaken zouden kunnen zijn voor het uitvallen van Samsung Galaxy Note 10.1 en hoe we dit kunnen verhelpen. We zullen eerst kijken naar defecte en slecht gekalibreerde batterijproblemen. Dan zullen we zien dat het mogelijk is dat de Samsung Galaxy Note 10.1 zichzelf uitschakelt door oververhitting. Daarna analyseren we de problemen met updates en Apps.

Mijn-schakelt-zichzelf-uit-Samsung-Galaxy-Note-10.1

Samsung Galaxy Note 10.1 schakelt zichzelf uit vanwege een defecte batterij

Een van de meest voorkomende redenen hoe het komt dat de Samsung Galaxy Note 10.1 zichzelf uitschakelt, is het batterijprobleem. Want als een telefoon zichzelf plotseling uitschakelt, is dat vaak een teken dat de batterij defect is. Als je een reserve batterij hebt, kun je een test uitvoeren. Zo niet, dan zijn er applicaties om de batterijstatus van de Samsung Galaxy Note 10.1 te testen. Dit is een probleem wat vaak voorkomt op oude batterijen. Dus als jouw telefoon nogal oud is, kan het zijn dat het de batterij is. Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan naar de winkel.

De batterij van Samsung Galaxy Note 10.1 is slecht gekalibreerd

Het gebeurt weleens dat de Samsung Galaxy Note 10.1 zomaar uitvalt omdat de batterij niet goed gekalibreerd is. Dit betekent dat de telefoon denkt dat jouw batterij veel leger is dan hij in werkelijkheid is. De Samsung Galaxy Note 10.1 valt dan uit daar hij denkt dat hij geen batterij meer heeft. Dan is het tijd om de batterij te kalibreren. Daarvoor moet je volledig de Samsung Galaxy Note 10.1 ontladen. Verwijder de batterij en plaats deze terug. Sluit hem dan op de oplader aan en laat de Samsung Galaxy Note 10.1 maximaal opladen. In principe zal de Samsung Galaxy Note 10.1 zich dan niet zomaar meer uitschakelen.

Samsung Galaxy Note 10.1 schakelt zichzelf uit door oververhitting

Oververhitting is ook een van de meest voorkomende redenen waarom de Samsung Galaxy Note 10.1 uitvalt. Want om veiligheidsredenen schakelen overhitte telefoons zichzelf uit. De oorzaken voor oververhitting kunnen talrijk zijn en we raden je aan ons artikel oververhitting van Samsung Galaxy Note 10.1 te lezen.

Samsung Galaxy Note 10.1 schakelt zichzelf uit vanwege ongedane Android-updates

Ook dit is een van de bekende problemen die het uitvallen van de Samsung Galaxy Note 10.1 tot gevolg kunnen hebben. Want, als jouw telefoon niet up-to-date is, kan het soms mogelijk zijn dat hij zichzelf uitschakelt. Je zal daarom de update van je Samsung Galaxy Note 10.1 moeten controleren. Daarvoor kun je onze gids Update van Samsung Galaxy Note 10.1 bekijken hoe je jouw Samsung Galaxy Note 10.1 kunt updaten.

Een App kan Samsung Galaxy Note 10.1 uitschakelen

Apps kunnen soms een telefoon blokkeren. Sommige Apps veroorzaken inderdaad bugs op de Samsung Galaxy Note 10.1 en sommige juist het uitvallen van de telefoon. Als jouw Samsung Galaxy Note 10.1 altijd zichzelf uitschakelt wanneer je dezelfde applicatie gebruikt, betekent dit dus dat het probleem daar vandaan komt, en als dat het geval is, verwijder dan die App.