Het komt soms voor dat je Samsung Galaxy M23 zichzelf zomaar uitschakelt. Dat is natuurlijk heel irritant, want hij valt vaak op onhandige momenten uit. Maak je geen zorgen, in het geval dat je Samsung Galaxy M23 zichzelf uitschakelt, wil nog niet zeggen dat hij kapot is. Inderdaad zijn er verschillende redenen om dit verschijnsel te verklaren. We zullen dus in dit artikel beschrijven wat de oorzaken zouden kunnen zijn voor het uitvallen van Samsung Galaxy M23 en hoe we dit kunnen verhelpen. We zullen eerst kijken naar defecte en slecht gekalibreerde batterijproblemen. Dan zullen we zien dat het mogelijk is dat de Samsung Galaxy M23 zichzelf uitschakelt door oververhitting. Uiteindelijk analyseren we de problemen met updates en Apps.

Mijn-schakelt-zichzelf-uit-samsung-galaxy-m23

Samsung Galaxy M23 schakelt zichzelf uit vanwege een defecte batterij

Een van de meest voorkomende redenen hoe het komt dat de Samsung Galaxy M23 zichzelf uitschakelt, is het batterijprobleem. Want als een telefoon zichzelf zonder waarschuwing uitschakelt, kan dat een teken zijn dat de batterij defect is. Als je een reserve batterij hebt, kun je een test uitvoeren. Zo niet, dan zijn er applicaties om de batterijstatus van de Samsung Galaxy M23 te testen. Dit is een probleem wat vaak voorkomt op oude batterijen. Dus als jouw telefoon nogal oud is, is het mogelijk dat het de batterij is. Als het probleem aanhoudt, ga dan naar de winkel.

De batterij van Samsung Galaxy M23 is slecht gekalibreerd

Het gebeurt weleens dat de Samsung Galaxy M23 zonder reden uitvalt omdat de batterij niet goed gekalibreerd is. Dat wil zeggen dat de telefoon denkt dat jouw batterij heel wat leger is dan hij in werkelijkheid is. De Samsung Galaxy M23 valt dan uit omdat hij denkt dat de batterij leeg is. Dan is het tijd om de batterij te kalibreren. Daarvoor moet je volledig de Samsung Galaxy M23 ontladen. Haal de batterij eruit en zet hem dan weer terug. Sluit hem vervolgens aan op de oplader en laat de Samsung Galaxy M23 maximaal opladen. In principe zal de Samsung Galaxy M23 zich dan niet zomaar meer uitschakelen.

Samsung Galaxy M23 schakelt zichzelf uit door oververhitting

Oververhitting kan ook een reden zijn waardoor de Samsung Galaxy M23 uitvalt. Inderdaad, om veiligheidsredenen schakelen overhitte telefoons zichzelf uit. De oorzaken voor oververhitting kunnen talrijk zijn en we raden je aan ons artikel oververhitting van Samsung Galaxy M23 te lezen.

Samsung Galaxy M23 schakelt zichzelf uit vanwege ongedane Android-updates

Ook dat zijn van die problemen die het uitvallen van de Samsung Galaxy M23 tot gevolg kunnen hebben. Want, als jouw telefoon niet up-to-date is, zou het soms mogelijk zijn dat hij zichzelf uitschakelt. Je moet daarom de update van je Samsung Galaxy M23 controleren. Hiervoor kun je onze gids Update van Samsung Galaxy M23 bekijken hoe je jouw Samsung Galaxy M23 kunt updaten.

Een App kan Samsung Galaxy M23 uitschakelen

Apps kunnen soms een telefoon blokkeren. Sommige Apps veroorzaken inderdaad bugs op de Samsung Galaxy M23 en sommige juist het uitvallen van de telefoon. Als jouw Samsung Galaxy M23 altijd zichzelf uitschakelt wanneer je dezelfde App gebruikt, betekent dit dus dat het probleem daar vandaan komt, en als dat zo is, verwijder dan die App.